Рубрики
МЕНЮ
Ростопира Наталья
Популярна мережа кав'ярень Starbucks славиться неординарними напоями, які бариста готують з додаванням молока і різноманітних сиропів. Але, виявилося, що використання коров'ячого молока негативно впливає на екологію, саме тому власники компанії закликають клієнтів перейти на рослинні інгредієнти.
До змін Starbucks підштовхнули дані Всесвітнього фонду дикої природи, згідно з якими у 2018-му році кавова компанія викинула в атмосферу 16 млн тонн парникових газів. У зв'язку з цим в найближчі 10 років виробник планує скоротити їх кількість вдвічі. А так як 21% викидів спровокували напої з молоком, то від нього і будуть поступово відмовлятися.
Альтернативою йому стане молоко з горіхів, сої та вівса. До речі, саме такі інгредієнти вибирають від 15 до 20% клієнтів мережі в Північній Америці.
Крім скорочення обсягів коров'ячого молока Starbucks в майбутньому планують використовувати у стравах рослинне м'ясо і перейти на стаканчики, які повністю переробляються.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені з'ясували, як приготувати ідеальну каву.
Новини партнерів
Новини