Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Музика під час бігу може серйозно нашкодити
commentss НОВИНИ Всі новини

Музика під час бігу може серйозно нашкодити

Психологи пояснили, чому слухати музику під час бігу не варто

23 березня 2020, 17:09 comments2186
Поділіться публікацією:
Музика під час бігу може серйозно нашкодити

Плеєр — незмінний атрибут більшості бігунів. Популярніші за нього тільки кросівки для бігу. Збірки музики для бігу зустрічаються частіше, ніж добірки вправ. Тим не менш, деякі фахівці вважають, що бігати краще без музичного супроводу.

Їх головний аргумент — безпека. Слухаючи гучну музику в навушниках ти можеш не почути сигнал автомобіля або дзвінок велосипеда. Більше того, музика може збити з ритму — може порушитися частота кроків, робота рук і дихання, через що техніка бігу порушиться. Психологи ж вважають, що музика не дає бігунові розслабитися, оскільки він занурений в асоціації з певним треком.

Тим не менш, вчені тут же запропонували і шлях до вирішення проблеми: монотонне заняття вимагає мало розумової енергії, тобто ти цілком можеш видати якусь нову ідею через велику кількості кисню і викид дофаміну з серотоніном. Якщо ж зовсім не можеш обійтися без звукового супроводу — слухай подкасти або аудіокниги. Мозку так сприймати нову інформацію буде легше.

Так що запасайся аудіокнигами і продовжуй бігти до своєї мети. Також видання "Коментарі" розповість, як біг впливає на наш мозок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!