Як швидко відновити сили після тренування

Активний відпочинок і хороший сон допоможуть тобі швидко стати в стрій після тренування

Після вдалого тренування тобі потрібен хороший відпочинок для відновлення м'язів. Просто валятися на дивані біля телевізора не достатньо. До відпочинку треба підходити так само відповідально, як і до самих тренувань. Ми підкажемо тобі, що потрібно робити.

Більше сну

За статистикою, найвищий рівень гормону росту, який відповідає за відтворення м'язової і сполучної тканини, спостерігається під час сну. Тому краще лягати о 23 години і спати не менше семи годин.

Легкий масаж

Відразу після завершення тренування можеш скористатися фоам-ролером або медболом. Просто швидко-швидко покатай його по м'язам, які працювали під час тренування. Це покращує кровообіг в м'язах і усуває запалення і спазми.

Збалансоване харчування

Після тренування необхідно приймати хоча б по 20 грамів сироваткового протеїну. Однак ти можеш робити собі сандвічі, наприклад, з курячої грудки, сиру і зелені. Така їжа заповнить твою потребу в білках.

Активний відпочинок

Задані зазвичай 48 годин для відпочинку між тренуваннями можна проводити активно і з користю. Оскільки це лише легка активність, м'язові волокна відновляться досить швидко.

Дотримуючись цих порад, ти швидко відновишся після тренування. Також видання "Коментарі" розповість, чому постійні тренування не дають ніяких результатів.