Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як діяти, якщо пробіжка проходить під палючим сонцем
commentss НОВИНИ Всі новини

Як діяти, якщо пробіжка проходить під палючим сонцем

Кілька порад, які не дозволять сонцю перешкодити тобі отримати користь від бігу

10 квітня 2020, 16:48 comments1561
Поділіться публікацією:
Як діяти, якщо пробіжка проходить під палючим сонцем

Коли карантин завершиться, всім нам доведеться в терміновому порядку почати приводити себе в нормальну фізичну форму. Швидше за все, різко збільшиться кількість пробіжок по вулицях міст. Оскільки карантин, скоріш за все, завершиться напередодні літа, то слід очікувати, що пробіжки будуть проходити при дуже спекотній погоді. Якщо ти також вирішив покращити свою фізичну форму за допомогою бігу, ми підкажемо, як захистити себе від спеки.

Захищайся від сонця

З сонцезахисним кремом на шкірі бігати важко, тому що ти потієш, і засіб починає розмазуватися. Тим не менш, він необхідний. Просто нанеси крем на відкриті місця — плечі і шию. Щоб закривати обличчя від сонця, краще всього підійде бейсболка. Вона повинна бути легкою і світлою.

Обирай маршрути

Можливо, твій старий маршрут підходив тобі взимку, але тепер ⅔ шляху проходять під палючим сонцем. Спробуй змінити його таким чином, щоб більша частина шляху опинилася в тіні у той час, коли зазвичай бігаєш. Уникай великих доріг і промислових зон. Якщо у тебе поруч з будинком немає парку, вибирай вулиці, де машин порівняно небагато.

Пий воду

Влітку критично важливо випивати достатню кількість води. Не тільки під час пробіжок! Якщо багато тренуєшся, необхідно стежити за споживанням води протягом дня (не менше 1,5-2 л). Обов'язково бери з собою воду на пробіжки або плануй маршрут так, щоб пробігати повз фонтанчики з водою. Якщо під час тренування почала паморочитись голова або шкіра стала холодною — швидше за все, ти вже зневоднений. Зупинись, випий води і відпочинь. Бігати в такому стані не можна.

Дотримуйтеся цих простих правил, і тоді пробіжки принесуть тобі тільки користь, не зважаючи на палюче сонце. Також видання "Коментарі" розповість, як музика може зашкодити під час бігу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!