Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Перший заплив у Лондоні та інші цікаві факти про веслування
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший заплив у Лондоні та інші цікаві факти про веслування

Академічне веслування не тільки зміцнює більшість м'язів тіла, але і забезпечує неймовірне проведення часу

16 квітня 2020, 15:32 comments5951
Поділіться публікацією:
Перший заплив у Лондоні та інші цікаві факти про веслування

Зайнятися академічним веслуванням — це хороша ідея, якщо ти хочеш зміцнити спину, так і розвинути фізичний стан свого тіла. Цим важким, але захоплюючим видом спорту займається багато активних людей. Якщо ти замислюєшся над тим, щоб зайнятися академічним веслуванням, але для початку хочеш дізнатися про нього побільше, ми з радістю допоможемо тобі. Отже, твоїй увазі пропонується п'ять цікавих фактів про академічне веслування.

1. Перший з них буде про те, що винайшли цей вид спорту англійці. Про це, до речі, не всі здогадуються. У XVIII столітті перший заплив був у Лондоні. Досі тут є традиція проводити змагання між веслярами з Оксфорда і Кембриджа.

2. Тільки обраним вдається входити в збірні країн з цього виду спорту. Але займатися веслуванням при бажанні може кожен. До речі, зараз є спеціальні тренажери, на яких теж можна активно тренуватися і бити рекорди.

3. Під час занять академічним веслуванням розігріваються м'язи спортсмена, він витрачає понад півтисячі калорій на одне заняття. Цей показник можна порівняти з інтенсивним плаванням.

4. Човни ПВХ і академічне веслування зміцнюють всі м'язи організму, гармонійно розвивають тіло. Тут всі вправи спрямовані на те, щоб зробити м'язи більш еластичними.

5. Фото щуплого барона П'єра де Кубертена в строгому костюмі не дає можливості зрозуміти, що він теж спортсмен, причому, весляр. Але головне, що саме він вперше ввів академічну греблю в програму Олімпійських ігор 1896-го року. Сьогодні сумарно розігрують приблизно 10 відсотків всіх нагород саме з цього виду спорту.

Сподіваємося, ці факти не відлякали тебе і ти загорівся ще більшим бажанням скоріше записатися в найближчу секцію з академічного веслування. Також видання "Коментарі" розповість тобі чому виникають судоми під час заняття спортом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!