Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Як зробити тренування для схуднення більш ефективним
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зробити тренування для схуднення більш ефективним

Регулярні тренування – це тільки одна складова успіху

23 квітня 2020, 12:20 comments2020
Поділіться публікацією:
Як зробити тренування для схуднення більш ефективним

Скоро літо і якщо ви активно вирішили зайнятися поліпшенням своєї фігури, то слід знати, що одних фізичних навантажень недостатньо для досягнення ефективного результату. Потрібен системний підхід до тренувань. Як його правильно організувати?

У програмі стрункості важливо чергувати аеробні та силові навантаження. В ідеалі програму повинен підбирати тренер з урахуванням ваших особистих параметрів. Частота занять повинна бути не рідше 3-4 разів на тиждень (регулярно і без перепусток) по 1,5 години.

Якщо вам по душі аеробіка й танці, ви можете відвідувати їх 2 рази в тиждень, але при цьому вам необхідні силові навантаження не менше 1-2 рази в тиждень: це можуть бути заняття в тренажерному залі або в залі аеробіки, але з упором на силу.

Бігом до стрункості

Багато хто надає перевагу ранковим та вечірнім пробіжкам. Врахуйте, що пробіжка повинна тривати 35-45 хвилин з середньою швидкістю: ви не повинні при цьому задихатися, але і бігти спокійно, розмовляючи по телефону теж ні до чого.

У будь-якому випадку біг дуже корисний для кардіо-респіраторної системи, він тренує витривалість, допомагає скинути зайву вагу. Але він не здатний сформувати гарний м'язовий корсет і бажану фігуру.

Тому оптимальний варіант — бігати щодня по 30 хвилин, але 3 рази на тиждень виконувати силові м'язові комплекси на всі групи м'язів тривалістю 45 хвилин.

Харчування і спорт

Перед ранковим тренуванням не їжте, випийте склянку фруктового або овочевого фрешу, йогурту або просто чашку натуральної кави.

Через 2 години після тренування варто підкріпитися білковою їжею (100-200 м) у поєднанні з овочами без заправок і соусів.

Якщо вам належить займатися після 16:00, то поїжте за 1-1,5 години до тренування. Дотренувальна порція повинна містити 50 % вуглеводів. Це дасть енергію і сил. А ось після заняття доведеться утриматися від їжі. Виняток — чай без цукру або нежирний кефір (1-2 %).

Індивідуальний підхід

У кожної людини своя генетично закладена фактура і свій спосіб життя (гастрономічні звички, рухова активність, сукупність хвороб і шкідливих звичок), тому загального комплексу вправ, однаково ефективного для всіх, просто не існує.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички допоможуть швидко і легко схуднути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!