Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Вчені назвали безпечну для печінки дозу алкоголю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали безпечну для печінки дозу алкоголю

Безпечна доза алкоголю, яка не зашкодить печінці, у чоловіків і жінок відрізняється

21 травня 2020, 08:33 comments3727
Поділіться публікацією:
Вчені назвали безпечну для печінки дозу алкоголю

Скільки алкоголю можна випити за раз, щоб не нашкодити печінці? Відповідь на це питання знайшли вчені. Безпечна доза відрізняється у чоловіків та жінок і залежить від регулярності вживання спиртних напоїв, пише портал Ukrhealth.

Виявилося, чим рідше людина вживає алкоголь, тим простіше його печінці впоратися з дозою спиртного. Наприклад, якщо дорослий чоловік раз у місяць вип'є 40-80 етанолу (це близько 150-200 мілілітрів горілки, до 800 мілілітрів вина або близько 1-1,5 літра пива), то особливих проблем у печінки не виникне. Вона впорається з токсинами і ніяк на її функції виконання цієї задачі не вплине.

У жінок печінка менш витривала. "Чоловіча" доза навіть при нерегулярному вживанні може вивести печінку з ладу. Безпечною для представниць прекрасної статі вважається доза до 20 грам етанолу. Тобто, це 50-100 мл горілки, до 400 мілілітрів вина або близько 800 мілілітрів пива. Все, що буде випито зверху, може жіночому організму нашкодити. Варто відзначити, що йдеться так само про ситуації, коли жінка вживає алкоголь не частіше, ніж раз на місяць.

А ось люди, які п'ють частіше, ніж раз на місяць, повинні розуміти, що їхній печінці впоратися з алкогольними токсинами набагато складніше.

Також слід пам'ятати, що це лише середні показники. Кожен організм реагує на алкоголь по-своєму. І те, з чим може впоратися печінка одного, цілком може сильно нашкодити іншому, кажуть медики.

Раніше "Коментарі" також розповідали, які сигнали подає організм, коли печінка переповнена токсинами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!