Головна Новини Дозвілля хобі Чому слід навчитися вимахувати шпагою
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому слід навчитися вимахувати шпагою

Фехтування - куди більш чоловічий вид спорту, ніж може здатися на перший погляд

8 жовтня 2019, 12:31 comments2451
Поділіться публікацією:
Чому слід навчитися вимахувати шпагою

Коли ми говоримо про контактні види спорту, то в першу чергу виникають асоціації з єдиноборствами, на кшаталт муай-тай, боксу, боротьби тощо. Вони не тільки дозволять тримати себе у відмінній формі, але і допоможуть захиститися у важкій ситуації.

На їх фоні фехтування виглядає як елегантний спорт для представників "блакитної крові", який не несе ніякої практичної користі.

Щоб розвіяти ці міфи, ми розповімо, чому чоловікові слід зайнятися фехтуванням.

Фехтування дозволяє бути у відмінній формі без особливих зусиль

Тренування з фехтування необтяжливі — мозок, зайнятий захоплюючими розрахунками, заглушає сигнали від втомленого тіла. Тільки зійшовши з доріжки, ви помітите, що тіло так і ломить від пережитої напруги. За пару місяців занять і вивчення різних позицій у фехтуванні ви скинете менше чотирьох кілограм. Отже, фехтування зможе легко замінити виснажливі заняття в спортзалі. І м'язи в тонусі, і приємний процес.

Фехтування змушує голову працювати

Всі дії суперника потрібно прорахувати наперед. Фехтування розвиває мислення не гірше шахів і будь-яких інших логічних ігор. До речі, фехтування так і називають: "шахи в русі". Фехтування допоможе вам не тільки продумати план втечі від п'яних друзів, але і вчасно прийняти ефективне рішення на роботі. Просування по кар'єрних сходах стане більш швидким.

Фехтування покращує координацію рухів

Перебуваючи протягом цілих днів в офісі, ви приречені ставати все більш неповороткими. Балансуючи на 14-метровій металевій доріжці шириною всього півтора метра під час занять фехтуванням і зосередившись на вивченні різних фехтувальних позицій, ви швидко привчите організм до спритних і вмілих рухів, які стануть в нагоді і в повсякденному житті.

picture

Фехтування — спорт без травм

Якщо ти боїшся серйозних ушкоджень, вибирай фехтування не замислюючись. Максимум, що залишиться на тілі після найневдалішого тренування з фехтування — кілька синців від удару або уколу.

Фехтування покращує відчуття дистанції

У фехтуванні безпечна дистанція від противника — близько двох метрів, а найкраще відстань для нанесення удару — метр. Укол у фехтуванні — один з головних прийомів. У вас точно з'явиться бажання вколоти супротивника якомога болючіше, уникнувши при цьому удару або уколу. Іншими словами, фехтування — це ще й гарне тренування для окоміру.

І якщо всього вище сказаного вам недостатньо, щоб все кинути і помчати в найближчий фехтувальний клуб, то знайте, що француженка Жанна Кальман почала займатися фехтуванням у 85 років і в підсумку прожила аж 122 роки і 164 дні! Мотивує, чи не так?

Ну і наостанок варто сказати, що фехтування, це справді високе мистецтво. При цьому воно дозволить добре підготовленому бійцеві в складній ситуації постояти за себе.

Як повідомляло видання "Коментарі", чому бойові мистецтва так важливі для чоловіків.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!