Головна Новини Дозвілля лайфхаки ТОП-8 кулінарних лайфхаків, про яких мало хто знає
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-8 кулінарних лайфхаків, про яких мало хто знає

Вчіться готувати смачно, швидко і без проблем

5 вересня 2019, 15:40 comments2390
Поділіться публікацією:
ТОП-8 кулінарних лайфхаків, про яких мало хто знає

Для створення кулінарних шедеврів зовсім не обов'язково мати спеціальну освіту або добре обладнану кухню. Головний секрет ідеальної страви міститься в маленьких хитрощах, які зроблять процес готування більш комфортним і швидким.

- Печете шоколадний торт? В цьому випадку не використовуйте звичний лайфхак з просипанням дека борошном. Ваші коржі будуть виглядати жахливо. Замість борошна краще використовувати какао-порошок.

- Починайте смаження м'яса з тієї сторони, де знаходиться жир: за рахунок його випаровування м'ясо стане ароматніше.

- Смажте яйця при середній, а не високій температурі. Як тільки розбили яйце, накрийте сковороду кришкою або чим-небудь ще. Так яйце буде готуватися і зверху, і знизу, і ви отримаєте відмінний рідкий жовток без сирого білка.

- При варінні рису додайте менше води, ніж зазначено в рецепті: на чашку рису використовуйте 1 і 3/4 чашки води. Це дозволить отримати розсипчастий рис, який не буде злипатися. Після того як ви вимкніть вогонь, залиште каструлю на плиті на 10 хвилин. А ще, краще готуйте рис не на воді, а на м'ясному або овочевому бульйоні для більш насиченого смаку.

- Коли готуєте м'ясо, подумайте, з якої частини воно взяте. Якщо цю частину тварина активно задіювала (ноги, філейна частина) — смажте на повільному вогні при низькій температурі. М'ясо з нерухомої частини тіла (спинка, вирізка) потребує сильного вогню і короткого часу приготування.

- Щоб позбавити руки від запаху після готування, енергійно проведіть кілька разів долонями по каструлі з нержавіючої сталі або раковині. Це видалить нав'язливий аромат.

- Любите картоплю з хрусткою скоринкою, як в ресторані? Картопля після очищення потрібно замочити в солоній холодній воді на 7 хвилин, потім змастити рослинним маслом. А після вже запікати за смаком.

- Якщо ви збираєтеся готувати котлети, перед тим, як робити фарш, замаринуйте м'ясо у воді з сіллю, цукром і перцем. Для панірування використовуйте сухарі і пармезан, покладіть готові котлети в холодильник на 15 хвилин, щоб крихти і сир краще прилипли, і тільки потім смажте.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ідеальний крем-суп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!