Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Для створення кулінарних шедеврів зовсім не обов'язково мати спеціальну освіту або добре обладнану кухню. Головний секрет ідеальної страви міститься в маленьких хитрощах, які зроблять процес готування більш комфортним і швидким.
- Печете шоколадний торт? В цьому випадку не використовуйте звичний лайфхак з просипанням дека борошном. Ваші коржі будуть виглядати жахливо. Замість борошна краще використовувати какао-порошок.
- Починайте смаження м'яса з тієї сторони, де знаходиться жир: за рахунок його випаровування м'ясо стане ароматніше.
- Смажте яйця при середній, а не високій температурі. Як тільки розбили яйце, накрийте сковороду кришкою або чим-небудь ще. Так яйце буде готуватися і зверху, і знизу, і ви отримаєте відмінний рідкий жовток без сирого білка.
- При варінні рису додайте менше води, ніж зазначено в рецепті: на чашку рису використовуйте 1 і 3/4 чашки води. Це дозволить отримати розсипчастий рис, який не буде злипатися. Після того як ви вимкніть вогонь, залиште каструлю на плиті на 10 хвилин. А ще, краще готуйте рис не на воді, а на м'ясному або овочевому бульйоні для більш насиченого смаку.
- Коли готуєте м'ясо, подумайте, з якої частини воно взяте. Якщо цю частину тварина активно задіювала (ноги, філейна частина) — смажте на повільному вогні при низькій температурі. М'ясо з нерухомої частини тіла (спинка, вирізка) потребує сильного вогню і короткого часу приготування.
- Щоб позбавити руки від запаху після готування, енергійно проведіть кілька разів долонями по каструлі з нержавіючої сталі або раковині. Це видалить нав'язливий аромат.
- Любите картоплю з хрусткою скоринкою, як в ресторані? Картопля після очищення потрібно замочити в солоній холодній воді на 7 хвилин, потім змастити рослинним маслом. А після вже запікати за смаком.
- Якщо ви збираєтеся готувати котлети, перед тим, як робити фарш, замаринуйте м'ясо у воді з сіллю, цукром і перцем. Для панірування використовуйте сухарі і пармезан, покладіть готові котлети в холодильник на 15 хвилин, щоб крихти і сир краще прилипли, і тільки потім смажте.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати ідеальний крем-суп.
Новини партнерів
Новини