Головна Новини Дозвілля лайфхаки Боротьба з коронавірусом: як правильно продезінфікувати квартиру
commentss НОВИНИ Всі новини

Боротьба з коронавірусом: як правильно продезінфікувати квартиру

Самоізоляція вдома не дає стовідсоткової гарантії захисту від коронавірусу. Але мінімізувати ризик реально. Продезінфікувати квартиру можна не докладаючи при цьому особливих зусиль.

18 березня 2020, 11:39 comments8330
Поділіться публікацією:
Боротьба з коронавірусом: як правильно продезінфікувати квартиру

Дезінфекція квартири — ще одна зброя в нашому арсеналі по боротьбі з коронавірусом. На жаль, будинок не може стати неприступною фортецею на шляху поширення інфекції. Але мінімізувати ризики цілком реально і ми розповімо як це зробити правильно.

Провітрювання приміщення

Почнемо, мабуть, з прописної істини. Якщо вам здається, що, закривши щільно всі вікна, ви під стовідсотковим захистом, то це помилка. Для вірусів це не перешкода. А ось застояне повітря — цілком, сприятливе середовище для їх розмноження. Провітрювати приміщення потрібно регулярно по 10-15 хвилин. Для додаткового ефекту можна придбати рециркулятор повітря.

Вологе прибирання

Ще один must do на карантині. Тим більше, з'явилося більше вільного часу. Генеральне прибирання теж буде доречним. Протирайте поверхні в будинку вологою ганчіркою з дезинфікуючим засобом раз на день або два і будьте спокійні за своє здоров'я. Пошукайте хімічні засоби, які мають протимікробний ефект. Вони будуть найефективнішими. Наприклад, засоби в основі яких є вапно.

Народні засоби

Для вологого прибирання також можна використовувати народні засоби. Добре підійдуть перикис водню, нашатир, оцет або ж міцний розчин звичайної солі. Але будьте обережні, подібні речовини можуть згубно вплинути на деякі поверхні ваших меблів.

Зміна білизни

Постільну білизну та рушники зараз краще міняти трохи частіше, ніж зазвичай. Вони контактують з нашим обличчям і слизовими досить часто. Звідси — підвищений ризик щось нехороше підчепити. Взагалі, лікарі радять міняти наволочки та рушники для обличчя раз на два дні, а коли хтось захворіє, то частіше.

Зволожувач повітря

Вірусам точно не припаде до смаку вологе повітря у вашій квартирі. Та й захисна функція слизових оболонок буде працювати краще, якщо вони не пересушені. Але не забувайте вчасно міняти в апараті воду.

Ультрафіолетова лампа

Ультрафіолетові лампи найчастіше застосовуються для дезінфекції в закладах охорони здоров'я. Але існують подібні і для домашнього використання. Головне, не відступати від інструкції, прибрати з приміщення дітей і тварин. Тоді лампа не зашкодить, а бактерії в приміщенні знищить.

Також раніше "Коментарі" розповідали як виготовити в домашніх умовах антисептик для рук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!