Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як прати одяг, щоб позбавити його від бактерій і вірусів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як прати одяг, щоб позбавити його від бактерій і вірусів

Навколишнє середовище загрожує незліченними бактеріями і мікробами

24 березня 2020, 11:15 comments8439
Поділіться публікацією:
Як прати одяг, щоб позбавити його від бактерій і вірусів

Пандемія коронавіруса змусила людей поглянути по-новому на багато речей, зокрема краще дотримуватися правил особистої гігієни. Крім того, що потрібно менше виходити на вулицю і регулярно провітрювати квартиру, варто ще правильно доглядати за своїм одягом, на якому також можуть осідати різні бактерії.

Професор мікробіології та імунології Університету Арізони Чарльз Герб розповів, що COVID-19 може жити в повітрі близько трьох годин, але зазначив, що вірус в основному осідає на твердих поверхнях, а не на тканинах. Однак, на одязі можуть знаходитися і інші мікроби, тому постарайтеся ретельно очищати його.

За даними ВООЗ, віруси грипу гинуть при температурі 75 градусів, а також за допомогою чистячих засобів, які містять хлор, пероксид водню, спирт і миючі засоби. Поки немає ніяких підстав вважати, що такі заходи ефективні і проти нового коронавіруса, але така безпека не завадить.

Краще всього прати речі, використовуючи опцію гарячого налаштування води (прання при температурі понад 75 градусів) і, якщо у вас є функція сушки — використовуйте її.

Крім того, очистіть всі поверхні, на яких перед пранням лежав брудний одяг, в тому числі і корзину для білизни. Також розділіть одяг на домашній і вуличний, в розпал коронавіруса не слід вибігати "за хлібом" в домашніх штанях, а потім весь день розгулювати в них по квартирі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно мити руки для захисту від коронавіруса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!