Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як правильно збирати гроші: кілька ключових секретів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно збирати гроші: кілька ключових секретів

Ряд правил, яких слід дотримуватися, якщо хочеш накопичити нормальну суму

1 квітня 2020, 14:51 comments2546
Поділіться публікацією:
Як правильно збирати гроші: кілька ключових секретів

Якщо ти вирішив купити нову машину або з'їздити на дорогий курорт, то тобі напевно доведеться накопичити грошенят. Це не самий легкий процес. Багато хто зривається на півдорозі до мети і починає тринькати накопичені заощадження на якусь дурницю. Щоб цього уникнути, дотримуйся наступних правил.

Визнач мету

Насамперед, необхідно чітко знати, навіщо тобі потрібні відкладені гроші. Без цього мотивація швидко пропаде і відкладена сума буде досить швидко витрачена.

Відкладати невеликий відсоток

Рекомендується відкладати 10% від всіх твоїх доходів. Відмовки не приймаються! Звичайно, бувають форс-мажорні ситуації, але якщо життя тече в спокійному руслі, то це правило повинно виконуватися беззаперечно.

Депозит

Коли набереться невелика сума, обов'язково відкрий депозитний рахунок у банку. Обов'язково зі складним відсотком. Складний відсоток — це коли після спливу певного часу на вкладену суму нараховуються відсотки, які додаються до суми "що лежать на рахунку" і відсотки в наступному періоді будуть "капати" вже з загальної суми.

Не припиняй виплачувати

Якщо сплачуєш борг по кредиту, то перестань виплачувати, а просто відкрий депозит і перераховуй ту ж суму на цей рахунок. Ти й без того звик обходитися без цих грошей, так нехай вони краще працюють на твою головну мету.

Не факт, що таким чином вдасться розбагатіти, але накопичити пристойну суму цілком реально. Також видання "Коментарі" розповість, як правильно давати в борг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!