Головна Новини Дозвілля лайфхаки Життя в самоізоляції: що робити зі сміттям
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя в самоізоляції: що робити зі сміттям

В уряді розповіли, що робити зі сміттям, перебуваючи на самоізоляції, і як заробити на цьому.

3 квітня 2020, 09:12 comments5622
Поділіться публікацією:
Життя в самоізоляції: що робити зі сміттям

Перебуваючи в самоізоляції людина може зіткнутися з цілком повсякденною проблемою — що робити зі сміттям, якщо виходити з оселі не можна, а відходи, що накопичилися дівати кудись потрібно. Відповідь дали в Міністерстві розвитку громад і територій.

Ці поради стануть в нагоді не тільки тим, хто змушений знаходитися в ізоляції. Під час карантину комунальні служби не можуть виконати той обсяг робіт, які вони охоплювали в звичайний час. Їхні ресурси і, відповідно, можливості набагато менші. Через це можуть виникнути проблеми з вивезенням сміття.

Перше, з чого слід почати — це постаратися зменшити кількість виробленого сміття, в принципі. Наприклад, не використовувати одноразовий посуд, а на кухні замість одноразових серветок використовувати ганчірки, які можна випрати.

У відро для сміття влізе набагато більше відходів, якщо їх стискати і пресувати.

Все, що може бути використано більше одного разу, потрібно привести в порядок і використовувати. Наприклад, пляшечки, упаковки і баночки з-під їжі можна помити і потім пустити в справу.

Якщо, перебуваючи в самоізоляції, вирішили від нудьги переглянути гардероб — не викидайте непотрібні речі. Їх потім можна буде продати в інтернеті, або просто ж віддати на благодійність.

Поєднати приємне з корисним і вбити час на карантині допоможе сортування сміття. Нарешті немає відмовки, що вам ніколи цим займатися. Те, що потім можна віддати на переробку, складайте окремо. Скло, пластик, папір, метал потім можна буде здати в пункт прийому вторсировини і ще й отримати за це приємний матеріальний бонус. Тільки не забудьте все це помити відразу ж після використання.

Органічні відходи також можна пустити в справу. З них вийде відмінний компост для добрива рослин: кімнатних або дачних.

За статистикою, один українець виробляє до 300 кілограмів сміття на рік, які потім йдуть на полігони і потрапляють в навколишнє середовище. У ваших силах зараз цю статистику виправити.

Раніше "Коментарі" розповідали, як правильно прибирати вдома під час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!