Головна Новини Дозвілля лайфхаки Великдень-2020: як пофарбувати яйця натуральними барвниками
commentss НОВИНИ Всі новини

Великдень-2020: як пофарбувати яйця натуральними барвниками

Не обов'язково використовувати промислові барвники

15 квітня 2020, 09:30 comments3130
Поділіться публікацією:
Великдень-2020: як пофарбувати яйця натуральними барвниками

Підготовка до свята Великодня — захоплюючий і радісний процес, особливо, якщо в ньому беруть участь діти. Найбільше їм подобається малювати і прикрашати яйця. А щоб уникнути хімії, використовуйте для фарбування натуральні продукти.

Прянощі (куркума, шафран)

Завдяки цим спеціям можна отримати гарний жовтий відтінок. На 2 літри води буде достатньо 0,5 чайної ложки куркуми або щіпки шафрану. Прянощі потрібно залити окропом, дати постояти 2-3 хвилини і процідити. Покладіть яйця в теплий розчин і варіть близько 7-10 хвилин.

Шпинат

За допомогою шпинату яйця придбають світло-зелений відтінок. Для цього необхідно зробити з листя шпинату пюре і готові яйця проварити 1-2 хвилини в отриманому відварі.

Буряк

Цей овоч дасть яйцям червоно-бордовий колір. Потрібно натерти на тертці буряк і додати до нього воду (на 3 буряки середнього розміру — 1 літр води), а також 1 чайну ложку оцту. Яйця протягом 7-10 хвилин варіть в цьому розчині.

Цибулиння

Мабуть, один з найпопулярніших і швидких способів фарбування яєць. За допомогою цибульного лушпиння яйця можуть придбати різний відтінок (від світло-жовтого до коричневого), все залежить від кількості лушпиння в каструлі і часу варіння. Як правило, на 2 літри води беруть близько 3 склянок цибулиння, кип'ятять і потім варять у ньому яйця.

Сік вишні

Якщо у вас залишилися зимові запаси соку вишні, то можна їх використовувати для надання рожевого відтінку яйцям. Можна просто їх настояти в соку кілька годин.

Кава

Зробити яйця коричнево-шоколадного кольору можна за допомогою кави. У розчині міцного напою відваріть яйця протягом 10 хвилин або залиште вже готові настоюватися на ніч.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як швидко пофарбувати яйця рисом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!