Головна Новини Дозвілля лайфхаки Чистий четвер: як без хімії вимити вікна без розводів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чистий четвер: як без хімії вимити вікна без розводів

Щоб вимити вікна без розводів, побутову хімію з магазину можна замінити домашніми засобами, які знайдуться у господині на кухні.

16 квітня 2020, 13:52 comments2189
Поділіться публікацією:
Чистий четвер: як без хімії вимити вікна без розводів

Щоб вимити в будинку вікна, не залишивши на них розводів, зовсім необов'язково використовувати дорогу побутову хімію з магазину. В допомогу господиням прийдуть сода, оцет і навіть звичайна цибуля.

Безліч методів миття вікон без хімії мають десятирічну історію і були перевірені на практиці ще нашими бабусями. Ось основні з них:

Оцет і сода

Оцет в поєднанні з харчовою содою допоможе очистити вікна до скрипу, не залишаючи при цьому ненависних розводів. Розчин потрібно приготувати в такій пропорції: чверть склянки соди і 100 мл оцту залити 2 літрами чистої теплої води. Цією рідиною миємо вікна і потім протираємо паперовим рушником, поки поверхня не висохне повністю.

Оцет, спирт і крохмаль

Столову ложку крохмалю, потрібно розчинити у двох склянках води і додати по чверті склянки спирту і оцту. Перш, ніж нанести на вікно, ємність із засобом слід добре збовтати.

Газета

Про цьому методі очищення вікон відомо вже давно. Звичайну газету необхідно гарненько зім'яти. Вікна попередньо вимити розчином води і господарського мила. Потім їх слід насухо витерти ганчіркою і, наостанок, газетою. Вона вбере залишки вологи, а чорнила подбають про блиск скла.

Нашатир

Допоможе очистити вікна від всіляких забруднень і нашатирний спирт. Він, до всього, ще і продезинфікує поверхню. Дві столові ложки нашатирю потрібно змішати з двома склянками води. Нанести цю суміш на вікно слід в масці. А після обробки приміщення необхідно провітрити.

Цибуля

Саме цибуля допоможе позбутися слідів, що залишили по собі мухи, особливо якщо ті вже давно засохли. Цибулину потрібно розрізати і протерти нею всі проблемні зони. Далі залишиться лише сполоснути вікно водою і витерти газетою.

Багато господині за прибирання і миття вікон беруться напередодні Великодня, а саме в чистий четвер. Раніше "Коментарі" розповідали, що можна робити в цей день, а чого не варто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!