Рубрики
МЕНЮ
Павел Зинченко
Ось і настав світлий празник Пасхи. Не сумніваємося, що до цього ти більше місяця постив у поті чола, відмовляв собі у всяких смаколиках і перебував на хлібі і воді. І тепер звичайно ж ти цілком заслуговуєш на гарний святковий стіл на честь світлого свята. Але навіть незважаючи на твою старанність під час Великого Посту, вкрай важливо не переїсти на Великдень. Це елементарне питання здоров'я.
А тому ми дозволимо дати тобі кілька порад, які допоможуть тобі провести час за святковим столом без шкоди самому собі.
Їж маленькими порціями
Як ти пам'ятаєш, насичення приходить не відразу, а лише через 20 хвилин після потрапляння їжі в організм. Тому — не поспішай, їж повільно і насолоджуйся смаком їжі. Порції зроби невеликими, щоб уникнути неприємних відчуттів переповненості шлунка.
Кожен день — новий продукт
Якщо тривалий час не вживав якісь продукти, а на Великдень вирішив, що пора б і повернути їх в раціон, то робити це варто поступово. Почати варто з яєць і риби, на наступний день — трохи кисломолочних продуктів і м'яса. Якщо твоя дієта обмежувала білок — тим більше варто так вчинити, оскільки тілу на перших порах не буде вистачати ферментів для переробки всього цього щастя.
Не пий алкоголь без їжі
Якщо розраховуєш вжити келих-другий спиртного, краще зроби це у комбінації з овочами і нежирним білком (біле м'ясо, риба, сир, яйця або морепродукти). Нагадаємо, що оптимальна доза алкоголю в годину — 150 мл вина, або 50 г чогось міцнішого.
Не готуй багато
Розумом всі розуміють, що стільки за один раз не з'їси. Але "голодні очі" змушують придбати ще три паски і нарізати ще п'ять салатів з майонезом та заїсти це все тортом. Готуй збалансовані страви і просто злегка прикинь, чи зможеш ти все це спожити за раз. Якщо відповідь "ні" — роби висновки.
Бажаємо тобі вдалого свята і міцного здоров'я. Також видання "Коментарі" розповість, як пофарбувати яйця на Великдень.
Новини партнерів
Новини