Рубрики
МЕНЮ
Виолетта Комаровская
Якщо свята закінчилися, а великодні частування ще ні, саме час подбати про те, щоб продовжити їм термін зберігання. "Коментарі" знайшли відповідь на питання: як довго можна зберігати паски, крашанки і сирну паску.
Паски
Тут багато залежить від продуктів, які ви використовували під час приготування великоднього здоби. Якщо всі інгредієнти були свіжими, то й паски будуть залишатися смачними набагато довше.
Зберігати паски слід в темному і прохолодному місці. Інакше здоба швидко стане черствою. Якщо дотриматися тільки цієї умови, то паски будуть зберігатися протягом 3-4 днів. Збільшити термін життя можна, якщо кожну паску покласти в окремий поліетиленовий пакет. Також можна обернути рушником. Потім слід заховати частування в емальований посуд і поставити подалі від сонячного світла.
До речі, подбайте про те, щоб паска була холодною і без вологи, інакше в пакеті швидко утворюється цвіль.
Ще для одного способу нам знадобиться коньяк або ром. Ними потрібно просочити марлю, а потім обернути нею паски. Далі кладемо в пакет і знову ховаємо в прохолодному місці. Такий спосіб зберігання дозволяє великодній здобі залишатися свіжою до трьох тижнів.
Якщо ви зберігаєте паски в холодильнику, їх потрібно сховати в пакет, а ще краще — в пергамент, і поставити на нижню полицю. Найголовніше, уникати відсіку з овочами та фруктами. Там дуже висока вологість, яка паскам може нашкодити.
Якщо паска трохи зачерствіла, освіжити її можна наступним чином: необхідно відправити на 30 секунд в мікрохвильову піч.
Яйця
І знову все залежить від терміну зберігання, зазначеного на упаковці. Якщо ви придбали свіжі яйця, то у вареному вигляді писанки можуть спокійно простояти в холодильнику до двох з половиною тижнів, якщо при цьому температура буде на рівні 2-4 градуси.
До речі яйця столові залишатимуться свіжими довше, ніж яйця дієтичні. Тому завжди слід звертати увагу на упаковку.
Сирна паска
Сирну паску потрібно сховати в холодильник відразу ж після приготування. Діставати її варто, тільки безпосередньо перед вживанням. Термін зберігання безпосередньо залежить від терміну зберігання основного інгредієнта — сиру. Тому зверніть увагу на упаковку. Зазвичай це тиждень з дня виготовлення сиру. Саме сиру, а не самої паски. Те ж саме стосується і домашнього сиру.
Раніше "Коментарі" розповідали про небезпеку, яку таїть у собі знежирений сир.
Новини партнерів
Новини