Головна Новини Дозвілля лайфхаки П'ять порад, які заощадять час на кухні
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять порад, які заощадять час на кухні

Дізнайтеся, як правильно організувати кухонні справи і обов'язки

27 квітня 2020, 09:10 comments1612
Поділіться публікацією:
П'ять порад, які заощадять час на кухні

Жінки на кухні проводять багато часу, адже спочатку потрібно закупити продукти, підготувати інгредієнти, придумати меню, все приготувати, а потім і помити посуд. Як навчитися економити час на кухні?

Плануйте меню

Візьміть за правило планувати свій раціон на тиждень і на основі цих планів складіть список покупок, з яким ви підете в магазин. Так ви купите тільки найнеобхідніше і виключите небажані зриви протягом тижня. Такий підхід не тільки береже фігуру і здоров'я, але й економить час і сили.

Підготуйте інгредієнти заздалегідь

Вивчіть меню на тиждень і визначте, які заготівлі ви можете зробити вже зараз, щоб після заощадити собі час. Курку і рибу перед заморожуванням наріжте на порційні шматочки — так вони швидше відтануть. Овочі наріжте соломкою, кубиками або скибочками. Приготуйте гарнір — крупи можуть зберігатися кілька днів. Подбайте про соус і заправки— вони також зберігаються в холодильнику кілька днів.

Додайте в раціон більше овочів

Овочі — незамінна складова частина раціону будь-якої здорової людини. В овочах міститься велика кількість вітамінів, мінералів і клітковини. Без них ваш раціон буде неповним. Приємний плюс: більшість овочів можна їсти в сирому вигляді, а значить, на їх приготування не потрібно витрачати багато часу. Віртуозний салат можна спорудити всього за п'ять хвилин.

Придумайте гарнір

При плануванні раціону не забудьте включити в список покупок інгредієнти для гарніру. Це можуть бути крупи або овочі. Крупи можна відварити заздалегідь — вони можуть зберігатися в холодильнику кілька днів. На обід або вечерю ви можете просто додати до них рибу або птицю, а можете приготувати легкий овочевий салат. Деякі крупи також можна приготувати з вечора: від вас буде потрібно мінімум зусиль — насипте крупу в миску і залийте окропом. До ранку все буде готово.

Подбайте про перекуси

Перекуси — важлива частина будь-якого раціону. Вони обов'язково повинні бути ретельно сплановані і куплені заздалегідь, інакше є ризик, що всі плани зруйнуються, і час, витрачений на створення ідеального раціону з метою заощадити час, буде витрачено даремно. Купуйте натуральні йогурти, горіхи і сухофрукти, фрукти, ягоди. Вони виручать вас у складний момент, не заберуть багато часу і допоможуть перемогти почуття голоду без втрат для фігури та здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти повинні бути на вашій кухні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!