Головна Новини Дозвілля лайфхаки 5 крутих лайфхаків, які врятують будь-яку страву
commentss НОВИНИ Всі новини

5 крутих лайфхаків, які врятують будь-яку страву

Ці лайфхаки незамінні під час приготування страв

29 квітня 2020, 12:00 comments1988
Поділіться публікацією:
5 крутих лайфхаків, які врятують будь-яку страву

Кулінарні помилки можуть зробити і професіонали, і навчені досвідом господині. В цьому немає нічого страшного. Головне — не панікувати і зібратися з думками. Представляємо вам кілька цікавих лайфхаків, які допоможуть врятувати, здавалося б, остаточно зіпсоване блюдо.

Якщо переборщили зі спеціями

Якщо в страві багато спецій не потрібно відразу ж відправляти його в сміттєве відро. Це в корені неправильно, адже таку страву можна ще врятувати, додавши в неї молочні продукти. Для цього можна використовувати, наприклад, нежирні вершки, сметану або несолодкий йогурт. Особливо добре молочні продукти допомагають у випадку, якщо страва вийшла дуже гострою.

Якщо макарони переварені

Макарони варилися занадто довго і перетворилися в безформне місиво? Це далеко не привід списувати їх з рахунків, адже врятувати переварені макарони ще можна. Для цього необхідно злити з них воду, нагріти трохи олії в сковороді і викласти в неї страву. При цьому для викладання макаронів потрібно використовувати щипці. Вони допоможуть акуратно роз'єднати продукт до того моменту, поки він повністю не об'єднається в єдину масу. Так само можна вчинити і з перевареним рисом. Ну а якщо все зайшло надто далеко, то зіпсований рис завжди можна перетворити в рисовий пудинг, а макарони взагалі підсмажити на сковороді з іншими інгредієнтами.

Якщо страва дуже кисла

У більшості випадків, якщо страва вийшла надто кислою, допоможе просте додавання цукру. Цей компонент чудово збалансує кислоту у страві. Ну а якщо, приміром, той же соус вийшов дуже кислим, то можна спробувати повернути йому друге життя звичайною харчовою содою. Проте з цим інгредієнтом також важливо не переборщити, інакше це позначиться на смаку. Можна також прибрати зайву кислоту додаванням моркви або меду.

Якщо пересмажене м'ясо

Якщо м'ясо вийшло підсмаженим, то відсутність жиру і рідини в ньому все ще можна замаскувати. Хочеться того чи ні, але відсутність у м'яса настільки важливих складових можна врятувати лише шляхом обману. Усунути кулінарний промах у такому разі допоможе соус. Він забере на себе всю увагу.

Якщо переварені овочі

Якщо овочі вийшли занадто м'якими і безформними, то можна вдатися до однієї хитрості. Зіпсовані овочі можна перепрофілювати в інше блюдо. Для цього потрібно овочі помістити на деко, змащене маслом, додати до них жирні вершки і сухарики. Зверху все необхідно посипати тертим сиром і крихтами сухарів. Отримане блюдо потрібно помістити в сильно розігріту духовку на кілька хвилин. В результаті у вас вийде відмінна страва, в якості якої не засумнівається навіть досвідчений кулінар.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які помилки можуть зіпсувати страву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!