Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Кулінарні помилки можуть зробити і професіонали, і навчені досвідом господині. В цьому немає нічого страшного. Головне — не панікувати і зібратися з думками. Представляємо вам кілька цікавих лайфхаків, які допоможуть врятувати, здавалося б, остаточно зіпсоване блюдо.
Якщо переборщили зі спеціями
Якщо в страві багато спецій не потрібно відразу ж відправляти його в сміттєве відро. Це в корені неправильно, адже таку страву можна ще врятувати, додавши в неї молочні продукти. Для цього можна використовувати, наприклад, нежирні вершки, сметану або несолодкий йогурт. Особливо добре молочні продукти допомагають у випадку, якщо страва вийшла дуже гострою.
Якщо макарони переварені
Макарони варилися занадто довго і перетворилися в безформне місиво? Це далеко не привід списувати їх з рахунків, адже врятувати переварені макарони ще можна. Для цього необхідно злити з них воду, нагріти трохи олії в сковороді і викласти в неї страву. При цьому для викладання макаронів потрібно використовувати щипці. Вони допоможуть акуратно роз'єднати продукт до того моменту, поки він повністю не об'єднається в єдину масу. Так само можна вчинити і з перевареним рисом. Ну а якщо все зайшло надто далеко, то зіпсований рис завжди можна перетворити в рисовий пудинг, а макарони взагалі підсмажити на сковороді з іншими інгредієнтами.
Якщо страва дуже кисла
У більшості випадків, якщо страва вийшла надто кислою, допоможе просте додавання цукру. Цей компонент чудово збалансує кислоту у страві. Ну а якщо, приміром, той же соус вийшов дуже кислим, то можна спробувати повернути йому друге життя звичайною харчовою содою. Проте з цим інгредієнтом також важливо не переборщити, інакше це позначиться на смаку. Можна також прибрати зайву кислоту додаванням моркви або меду.
Якщо пересмажене м'ясо
Якщо м'ясо вийшло підсмаженим, то відсутність жиру і рідини в ньому все ще можна замаскувати. Хочеться того чи ні, але відсутність у м'яса настільки важливих складових можна врятувати лише шляхом обману. Усунути кулінарний промах у такому разі допоможе соус. Він забере на себе всю увагу.
Якщо переварені овочі
Якщо овочі вийшли занадто м'якими і безформними, то можна вдатися до однієї хитрості. Зіпсовані овочі можна перепрофілювати в інше блюдо. Для цього потрібно овочі помістити на деко, змащене маслом, додати до них жирні вершки і сухарики. Зверху все необхідно посипати тертим сиром і крихтами сухарів. Отримане блюдо потрібно помістити в сильно розігріту духовку на кілька хвилин. В результаті у вас вийде відмінна страва, в якості якої не засумнівається навіть досвідчений кулінар.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які помилки можуть зіпсувати страву.
Новини партнерів
Новини