Головна Новини Дозвілля лайфхаки Три лайфхака для швидкого виведення плям з одягу
commentss НОВИНИ Всі новини

Три лайфхака для швидкого виведення плям з одягу

Плями на улюбленому одязі — часта проблема

5 травня 2020, 15:45 comments1653
Поділіться публікацією:
Три лайфхака для швидкого виведення плям з одягу

Навіть самі акуратні люди можуть залишити на одязі "проблематичні" плями, які вивести не так вже й легко. Наприклад, відіпрати червоне вино з білої сорочки або сукні може здатися нездійсненним завданням. Але є кілька лайфхаів, які допоможуть вам впоратися з проблемою.

Окріп

Одним з найбільш дешевих і доступних засобів є саме окріп. Справа в тому, що він разом з оцтом або лимонною кислотою стає одним з найсильніших концентратів, здатних впоратися з плямою будь-якої складності. Для її виведення річ з вадою потрібно натягнути на металевий таз або каструлю. У такому вигляді тканину потрібно заливати крутим варом до тих пір, поки пляма не зникне. Цей простий лайфхак не можна назвати щадним, тому не вдавайтеся до нього, коли мова йде про відновлення речей з делікатних тканин.

Кисломолочні продукти

Якщо ви не знаєте, чим відіпрати пляму від червоного вина з білої тканини, коли воно вже встигло підсохнути, то варто скористатися запропонованим лайфхаком з "молочкою". Вибирайте між кефіром і кислим молоком. Головне — такий їстівний плямовивідник перед нанесенням на забруднену ділянку трохи підігріти. На пляму наноситься зовсім трохи кисломолочного продукту, а через 10-15 хвилин можна зайнятися основним пранням. Природна кислота, що міститься в цих напоях, відмінно справляється з проблемою.

Лимонна кислота

Якщо ви не уявляєте, як відіпрати червоне вино з білого одягу в домашніх умовах, тоді візьміть лимонну кислоту. Продукт у вигляді дрібних гранул в кількості 1/2 маленької ложки потрібно змішати з 200 мл питної води. В отриманому розчині змочують тампон, скручений з марлі. Їм щедро, але досить обережно обробляється винний слід на одязі. До речі, не менш ефективний у таких випадках і свіжий лимон. Досить розрізати цитрус навпіл і як слід потерти пляму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як повернути білим кросівкам первозданний вигляд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!