Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як навчити сина поводженню з фінансами: кілька ключових моментів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як навчити сина поводженню з фінансами: кілька ключових моментів

Ці поради допоможуть навчити сина грамотно розпоряджатися своїми грошима і стати надійною опорою сім'ї

19 травня 2020, 17:12 comments2775
Поділіться публікацією:
Як навчити сина поводженню з фінансами: кілька ключових моментів

Батько повинен навчати свого сина. Навчити його забивати цвях, лагодити розетку, прищепити правильні моральні принципи. І зрозуміло, пояснити, як правильно поводитися з грошима. Адже в майбутньому син стане годувальником сім'ї. Саме тому батько повинен неодмінно прищепити йому правильне ставлення до грошей. І ми розповімо тобі, як це зробити.

Почни з основ і розвивай корисні звички

Навчи заробляти, оскільки це фундамент. Коли хлопчик вміє заробляти, то використовуючи різні мотиватори, можна прищепити такі звички, як ділитися, розумно витрачати, економити і навіть з часом інвестувати частину грошей. Уміння керувати грошима вбереже дітвору від хаосу на рахунках і в кишені. Це як з велосипедом: якщо вже навчився, не забудеш ніколи, а регулярна практика підвищує майстерність.

Зміни сприйняття дитини

Замість того, щоб дозволити хлопчикові приймати тебе за верстат реалізації його примх, отримай з цього користь. Він хоче щось придбати? Нагадай йому, що він має власні кошти, і може витратити те, що отримав працею. Це навчить його зупинятися і по-справжньому думати, як витрачати те, що він має.

Не уникай теми грошей

Поговори про домашні витрати. Діти вже зараз повинні задуматися про те, скільки коштує залишити включеним світло або відкритий кран у ванній, оскільки це впливає на сімейний бюджет. Ці розмови допоможуть малюкові засвоїти поняття "розумного споживання".

Навчи різниці між "Хочу" і "Потрібно"

Уміння розмежовувати ці поняття допоможе дітям розвинути відповідальне ставлення до витрат і застереже від непосильних кредитів і нульових ощадних рахунків.

Практика

Лекції — це добре, а досвід — це те, що змусить усвідомити. Дозволь своєму синові експериментувати в управлінні грошима в молодому віці, коли ставки не такі високі, ніж у дорослому житті, а помилки не так болючі.

Завдяки цій науці, твій син дуже швидко навчиться грамотно ставитися до грошей і в майбутньому стане надійною опорою своєї сім'ї. А у важку хвилину прийде на допомогу і тобі. Також видання "Коментарі" розповість, як правильно збирати гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!