Головна Новини Дозвілля лайфхаки Як очистити воду вдома без фільтрів: кілька способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як очистити воду вдома без фільтрів: кілька способів

Вода з-під крана ставить під загрозу здоров'я

26 травня 2020, 12:25 comments2739
Поділіться публікацією:
Як очистити воду вдома без фільтрів: кілька способів

Чиста питна вода — це запорука здоров'я. Кожна людина повинна контролювати свій водний баланс, адже він впливає на роботу всіх процесів організму. Але ту вода, яка тече з-під крана важко назвати чистою, адже в ній містяться шкідливі мікроби, хлор, залізо та інші речовини. Вода в магазині також викликає підозри, тому залишається тільки домашня система фільтрації. Але як очистити воду, якщо немає фільтру?

Прокип'ятити

Самий швидкий і легкий спосіб очистити воду з-під крана — це кип'ятіння. За допомогою високої температури вода очищається від значної частини шкідливих мікроорганізмів, але при цьому її потрібно кип'ятити не менше 10 хвилин. Проте, такий спосіб має і свої недоліки. В кип'яченій воді можуть утворитися речовини, наприклад, хлороформ або солі важких металів, які здатні нашкодити здоров'ю.

Заморозити

Цей спосіб заснований на тій закономірності, що чиста вода замерзає при більш високій температурі швидше, ніж вода, яка містить солі. Коли спочатку замерзає чиста вода, між кристалами льоду залишається так званий розсіл, тобто суміш води і солей. Відповідно, "розсіл" зливають, не давши йому замерзнути, а чистий лід розтоплюють, отримуючи очищену воду.

Посолити

Очистити два літри води можна за допомогою однієї столової ложки солі. Потрібно додати її в воду і дати постояти 20-30 хвилин — тоді деякі види шкідливих мікроорганізмів загинуть.

Очистити сріблом

Людям давно відомі бактерицидні властивості срібла, які відмінно чистять воду. Все, що потрібно зробити, це набрати у велику ємність воду і покласти на дно срібний предмет, наприклад, ложку або вилку. До ранку іони срібла очистять воду.

Очистити активованим вугіллям

Очистити воду в домашніх умовах допомагає і активоване вугілля. Воно здатне усунути неприємні запахи різних домішок у воді, а також адсорбувати більшість шкідливих речовин. Щоб очистити воду, потрібно упакувати 5 таблеток активованого вугілля в марлю або вату і помістити їх на дно посудини для води.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої на основі води допомагають підбадьоритися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!