Головна Новини Дозвілля лайфхаки Коли забув сірники: чотири кращих способи отримати вогонь
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли забув сірники: чотири кращих способи отримати вогонь

Як розвести багаття, якщо ти примудрився забути коробочку з сірниками дома

26 травня 2020, 14:50 comments2461
Поділіться публікацією:
Коли забув сірники: чотири кращих способи отримати вогонь

Якщо вже зібрався піти в ліс, то неодмінно візьми з собою сірники. Сірники можуть стати в нагоді для розведення багаття, щоб приготувати їжу або зігрітися. Також, якщо ти загубився, вогнище може стати ефективним сигналом для пошукових груп. Навіть якщо ти не збираєшся розводити багаття, сірники все ж прихопи. Про всяк випадок. Але якщо вже пізно пити боржомі і ти таки напрвился в ліс без сірників, ми розповімо тобі, як ще можна розвести вогонь.

Тертя. Візьми гілку товщиною 2-3 см і довжиною близько 1 метра, і натягни між кінцями тятиву з мотузки, щоб вийшов своєрідний лук. Також тобі знадобиться тонка (бажано соснова) паличка товщиною з олівець і плоска деревинка, яку ти будеш використовувати в якості опори. Зроби в опорі лунку завглибшки кілька сантиметрів, і постав у неї деревинку, а тятиву лука обгорни зверху навколо неї. Опору обклади трутом і рухай луком вперед-назад. Через кілька хвилин ти отримаєш заповітне полум'я.

Марганцівка і гліцерин. Багато туристів носять в аптечках марганцівку і гліцерин. Насип на трут близько 1 грама марганцівки і акуратно крапни на неї кілька крапель гліцерину. Через 2-3 секунди спалахне вогонь.

Лінзи. Туристи часто беруть з собою фотоапарати, підзорні труби і біноклі, які також можна використовувати для розведення багаття. Витягни лінзу з циліндра, направ промінь сонця на трут, і чекай, поки той загориться.

Повітряні кульки і презервативи. Цей спосіб схожий на попередній, але лінзу ми будемо робити своїми руками. Для цього наповни водою презерватив або повітряну кульку і зав'яжи на кінці. Не наливай занадто багато води, щоб сонячні промені не переломлювались. Стисни презерватив або кульку так, щоб отримати двовипуклу лінзу, і тримай на відстані 1-2 сантиметрів від труту.

І все ж ми сподіваємося, що ти не забудеш сірники. Також видання "Коментарі" розповість, якими навичками потрібно володіти, щоб врятувати своє життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!