Головна Новини Дозвілля музика Вчені пояснили, як сумна музика допомагає впоратися з депресією
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені пояснили, як сумна музика допомагає впоратися з депресією

Пісні з сумним змістом виявилися корисні при депресії

8 листопада 2019, 18:00 comments4189
Поділіться публікацією:
Вчені пояснили, як сумна музика допомагає впоратися з депресією

Американські вчені провели дослідження і прийшли до висновку, що сумна музика в період депресії допомагає людині впоратися з поганим настроєм, а не навпаки, як вважала більшість. Про це повідомляє видання 7mednews.

В експерименті взяли участь дві групи студенток університету. У першій групі знаходилося 38 дівчат, які страждають великим депресивним розладом, а в другій – 38 здорових учасниць.

Дослідження проводилося у два етапи, суть першого полягала в тому, що студенткам включали три різних композиції: веселу, нейтральну і сумну, після чого дівчата повинні були вибрати пісню, яку хотіли б слухати в подальшому. Під час другого етапу, учасницям потрібно було вибрати один з двох кліпів: перший був веселий і легкий для перегляду, а другий – сумний. Після цього, дівчата пояснили, чому вони вибрали той чи інший кліп і як він вплинув на їх настрій.

Результати дослідження показали, що дівчата, які страждають депресією, вибирали сумні кліпи і композиції, але при цьому їх настрій після прослуховування набагато покращився. Експерти пояснюють це тим, що сумні пісні більш повільні, тому мають заспокійливий ефект.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що може розповісти про людину його улюблена музика.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!