Людина і комаха: на честь Леді Гаги назвали жука

Вчені, які назвали жука на честь Леді Гаги, побачили їхню неймовірну схожість.

Американські вчені назвали новий вид жуків на честь голлівудської зірки Леді Гаги. Раніше невідомі цикади увійдуть в історію науки під ім'ям Kaikaia gaga. Про це повідомив аспірант Ілінойського університету Брендан Морріс, який і відкрив новий вид комах.

На честь когось називають нові планети і зірки, а ось Леді Гага удостоїлася отримати власного жука. Подякувати за це голлівудська суперстар повинна аспірантові Брендану Моррісу. Американський вчений педантично вивчав новий вид цикад, який йому вдалося відкрити. У якийсь момент молодого дослідника осінило - комаха йому когось нагадує.

"Якщо і потрібно назвати комаху в честь Леді Гаги, то не інакше як горбатку. Саме вона має дивне відчуття стилю і незвичайні роги. Ці роги не схожі ні на що, що ви бачили раніше", - заявив учений.

Брендан Морріс у захваті від цикадових горбаток. Тому не довірив підбирати назву новому виду нікому. Зробив це особисто. Так жуки і отримали ім'я - Kaikaia gaga. Однак, стверджує вчений, настільки незвичайну назву придумав не лише, щоб потішити его епатажної Леді Гаги. Таким чином він хоче, щоб про горбатку дізналися якомога більше людей. Адже ніхто не звертає на цих комах уваги, скаржиться Морріс, тоді як вони є дуже важливою частиною екосистеми лісу.

До речі, Леді Гага не єдина з знаменитостей, хто поділився ім'ям з якоюсь істотою. Наприклад, минулого місяця назва рок-гурту Metallica дісталася новому виду ракоподібних. А в 2018-му вчені назвали жука ім'ям колеги Леді Гаги по зірковому цеху - Леонардо ді Капріо.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Леді Гага крутить роман з мільйонером.


Фото: CNN