Головна Новини Дозвілля психологія Як подолати страх перед новою роботою
commentss НОВИНИ Всі новини

Як подолати страх перед новою роботою

Головне, це зрозуміти, що хвилювання перед переходом на нову роботу - це цілком нормально

9 серпня 2019, 12:18 comments3678
Поділіться публікацією:
Як подолати страх перед новою роботою

Страх не впоратися з новою посадою є одним з найпоширеніших острахів чоловіки. Цей страх дуже заважає багатьом людям у житті, оскільки через нього людина не може поміняти роботу.

Основні страхи, які турбують людину при думках про новій роботі:

Зміна способу життя. Можливо, зі зміною роботи поміняти доведеться ще й режим дня, маршрут, та ще й колектив. Для більшості людей це справжній стрес.

Страх перед колегами. Страх не знайти спільну мову з співробітниками. Доведеться пристосовуватися до нього, проявляти себе з найкращого боку.

Страх не впоратися. Це притаманне невпевненим у собі людям і зазвичай значно перебільшено.

Страх перед новим керівником. Від стосунків з ним залежить і продуктивність праці, а також кар'єрний ріст.

B1QVQodNWt5jEvt__UyRDF-ha.jpg

Як з цим боротися:

Найголовнішим є незнання. Перед тим, як вийти на роботу, дізнайтеся про компанію якомога більше, чим вона займається, коли була створена і т. д. Це допоможе швидше відчути себе впевнено. Зверніть увагу на колектив, постарайтеся знайти з ним спільні інтереси, дотримуйтесь встановлених в ньому правил. Не потрібно показувати всі свої сильні сторони, щоб у колег не склалася думка, що до них прийшов самовпевнений чоловік. Після того, як робота виконана і освоєна, зверніться до керівника з пропозицією про запровадження нововведень. У приклад можна привести попередню роботу. Такий працівник не залишиться не помітним. Допомагає також метод знецінення страху. Людина відчуває страх тільки в тому випадку, якщо вважає, що цей аспект дуже важливий для життя. Тому, щоб від нього позбутися, потрібно не надавати особливого значення цим справам. А, отже, чим простіше буде ставлення, тим менше буде переживань з цього приводу.

Згадайте, як відбувалося влаштування на минуле місце роботи. Яке було хвилювання в перший день і як швидко відбулося навчання роботою. Колеги стали добрими знайомими, а хтось і кращим другом. Головне, пам'ятати, що нічого страшного в цьому немає. Якщо б у людей не виходило навчатися новим навичкам, то кожний з них сидів би на одній роботі все життя. В першу чергу, позитивний настрій, який додасть сил. Подумки потрібно повторювати, що все вийде. Думка — матеріальна, а значить, кілька разів такого повторення і страх зникне сам собою.

Впевненість — це запорука успіху. Ніколи не бійтеся змінювати роботу. Нова робота — це нові знайомства, нові інтереси і можливості. А, якщо міняти роботу на більш престижну, то ще й солідна грошова надбавка.

А щоб Ви були підготовлені до пошуку нової роботи, видання "Коментарі" пропонує дізнатися більше про те, як проходити співбесіду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!