Головна Новини Дозвілля психологія Що станеться, якщо відмовитися від соцмереж
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться, якщо відмовитися від соцмереж

Кількість користувачів соцмереж все продовжує рости

11 жовтня 2019, 18:50 comments2093
Поділіться публікацією:
Що станеться, якщо відмовитися від соцмереж

Соцмережі стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони можуть використовуватися як бізнес, для роботи, але частіше – просто так, для приємного проведення часу.

Відмова від віртуального спілкування та джерела інформації іноді сприймається в штики. Вчені з'ясували, до чого може призвести таке рішення.

Фахівці з Австралії провели експеримент, участь в якому взяли 138 активних користувачів "Фейсбуку", чий вік складав від 18 до 40 років.

Протягом п'яти днів половина добровольців не заходили в свій аккаунт, а інша половина користувалася соцмережею як зазвичай. Перед цим випробуванням вчені попросили добровольців відповісти на питання, як часто вони заходять у "Фейсбук", скільки часу витрачають і скільки у них друзів.

Після експерименту дослідники оцінили ступінь задоволеності життя і рівень відчуття самотності.

У підсумку виявилося, що рівень кортизолу (гормону стресу) істотно знизився у тих, хто не використовував "Фейсбук". При цьому вони стали більш нещасними через брак спілкування з друзями. Незважаючи на те, що вони частіше спілкувалися з близькими наживо, вони все одно з нетерпінням чекали повернення у віртуальний світ.

Таким чином, вчені заявили, що відмова від соцмереж може зменшити стрес від великої кількості нової інформації, але при цьому люди можуть бути відірваними від життя, що тільки підсилить відчуття самотності.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як боротися із залежністю від соцмереж.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!