Головна Новини Дозвілля психологія Вчені заявили, що плітки роблять жінок щасливішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені заявили, що плітки роблять жінок щасливішими

Обмін таємницями підвищує рівень окситоцину в крові

16 жовтня 2019, 09:40 comments1772
Поділіться публікацією:
Вчені заявили, що плітки роблять жінок щасливішими

Італійські вчені вирішили з'ясувати, чому жінкам так подобається ділитися один з одним секретами, і обговорювати життя інших людей.

Дослідники провели експеримент і запросили для участі в ньому 22 студенток. Спочатку дівчат розділили на дві групи і попросили кілька хвилин почекати, поки почнеться експеримент. У кожній групі також були дівчата-актриси, які до цього не були знайомі ні з однією з учасниць.

Актриси під час "очікування" експерименту почали розповідати дівчатам історії про своїх подруг, які нібито потрапили в складні життєві ситуації (випадкова вагітність, зрада чоловіка тощо). Психологи спостерігали за подіями і оцінювали, як дівчата беруть участь у бесіді, наскільки діляться своїми або чужими секретами з новими людьми.

Через деякий час дівчатам подякували за очікування і роздали кожній анкету, результати якої не грали ролі в експерименті. Після цього, учасниць попросили здати аналізи слюни і на наступній день провели з ними бесіду, розпитуючи про різні дрібниці.

В ході дослідження з'ясувалося, що у пліткарок підвищується рівень окситоцину (гормону щастя) в організмі. При цьому не мало значення, що конкретно говорили учасниці – головним був факт того, що вони дізнавались і розповідали чужі секрети.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому з жінкою сперечатися безглуздо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!