Як робота з дому може вплинути на психічне здоров'я

Кожна форма зайнятості має свої переваги і недоліки

Великою популярністю сьогодні користується віддалена робота, коли співробітник може виконувати свої завдання, перебуваючи за межами офісу. Але як це впливає на його стан здоров'я, і на продуктивність в цілому?

Вчені зі Швейцарії провели дослідження і з'ясували, що більше двох третин людей по всьому світу працюють поза офісом як мінімум раз в тиждень. Безумовно, такий принцип роботи має свої плюси: економія коштів на проїзд і обідні перекуси, гнучкість у робочому графіку і більше часу на особисті потреби. Згідно з даними дослідження, 70% респондентів скоріше виберуть роботу у віддаленому режимі, ніж в офісі.

Але не все так безхмарно, у такої форми зайнятості є і свій ряд недоліків. Вчені стверджують, що 41% віддалених співробітників мають підвищений рівень стресу, коли при роботі в офісі цей показник становить всього 25%.

Відсутність контакту з колегами змушує співробітників відчувати себе сторонніми, тому їх рівень довіри до них істотно знижується. Соціальне опитування понад 1000 людей, які працюють з дому показало, що 50% з них не відчували себе частиною команди.

Незважаючи на те, що дистанційна робота допомагає краще сконцентруватися на виконанні своїх обов'язків, такий режим не сприяє розвитку взаємних дружніх відносин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в який час дня у людини починає знижуватися працездатність.