Головна Новини Дозвілля психологія Осіння депресія: головні причини і як з нею боротися
commentss НОВИНИ Всі новини

Осіння депресія: головні причини і як з нею боротися

У жінок вона зустрічається в чотири рази частіше, ніж у чоловіків

4 листопада 2019, 15:20 comments2108
Поділіться публікацією:
Осіння депресія: головні причини і як з нею боротися

Більшість людей в осінньо-зимовий період починають відчувати стан пригніченості і смутку. Ці симптоми можуть бути настільки яскраво виражені, що активність людини повністю порушується. Що призводить до осінньої депресії і як з нею боротися?

Серед головних причин такого стану психологи виділяють розлад циркадного циклу, коли день скорочується і виникає дефіцит сонячного світла. У зв'язку з цим в організмі збільшується вироблення мелатоніну (гормону сну), тому людина відчуває розслабленість, сонливість і втому. А ось рівень гормону серотоніну, який відповідає за радість і щастя помітно падає.

Крім цього, восени відбуваються різкі перепади температури, дощі все більше нагадують про себе, а природні фарби тьмяніють і стають сірими, що автоматично налаштовує людину на хвилю смутку. Найчастіше, таким змінам піддаються люди-меланхоліки.

Також, серед причин осінньої депресії виділяють постійний стрес, безсоння, проблеми в особистому житті, дефіцит спілкування, хронічні хвороби. Ці чинники здатні вплинути на емоційний стан людини настільки, що вона не зможе нормально функціонувати. В деяких випадках не обійтися без допомоги фахівця.

Для того, щоб уникнути осінньої депресії варто більше відпочивати, переглянути свій раціон харчування (включити в нього овочі, фрукти і шоколад), не перевантажувати себе роботою і приділяти більше уваги своєму хобі. Постарайтеся побільше гуляти на свіжому повітрі в компанії друзів або рідних.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як чоловікові подолати депресію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: l24.lt/ru/zhenshhinam/item/321335-osennyaya-depressiya-kak-s-nej-borotsya
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!