Головна Новини Дозвілля психологія Дослідники довели, що оптимісти живуть довше
commentss НОВИНИ Всі новини

Дослідники довели, що оптимісти живуть довше

У оптимістів, як правило, є цілі і впевненість у їх досягненні

4 грудня 2019, 19:00 comments1407
Поділіться публікацією:
Дослідники довели, що оптимісти живуть довше

Вчені провели масштабне дослідження і довели, що у людей з позитивним мисленням тривалість життя збільшується. Про це повідомляє видання CNN.

Фахівці провели експеримент, участь в якому взяли близько 1500 тис. чоловіків і близько 70 тис. жінок. В результаті дослідження з'ясувалося, що представниці слабкої статі з високим рівнем оптимізму мають в 1,5 рази більше шансів дожити до 85 років і довше, порівняно з тими, хто налаштований песимістично. Показники тривалості життя чоловіків були вище в 1,7 рази.

Відомо, що при результатах експерименту враховувалися багато факторів: соціальний статус, стан здоров'я, шкідливі звички та інше.

Дослідники пояснюють, що люди, які налаштовані оптимістично, не зациклюються на якійсь проблемі чи конфлікті, не звинувачують в ній себе та інших, а шукає вихід із ситуації і сприймають її як тимчасову складність. Як правило, у оптимістів багато цілей у житті і планів, які вони хочуть досягти, тому вони більш ретельно стежать за своїм здоров'ям, збільшуючи при цьому тривалість життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що рукостискання впливає на психічне здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!