Головна Новини Дозвілля психологія Як сімейним парам пережити карантин і не посваритися
commentss НОВИНИ Всі новини

Як сімейним парам пережити карантин і не посваритися

Перечекайте карантин на хвилі позитиву

23 березня 2020, 13:05 comments2351
Поділіться публікацією:
Як сімейним парам пережити карантин і не посваритися

Вимушене домосідство через карантин багатьом людям дається дуже не легко. Але медики в один голос заявляють, що в існуючих реаліях найнадійніший захист від коронавіруса — самоізоляція і карантин. Але як його пережити без сварок?

Соціологи різних країн світу за підсумками карантину очікують зростання двох показників: народжуваності і розлучень. Так ось, щоб уникнути другого варіанту, слід керуватися декількома правилами.

Особистий простір

Закоханим не обов'язково все робити разом, адже у кожної людини повинен бути особистий простір. Ви можете в компанії один одного приготувати їжу, подивитися серіали або прибрати квартиру, але визначте час, який будете проводити роздільно, наприклад, читати книгу, працювати, займатися улюбленою справою.

Порядок денний

Продовжуйте підтримувати свій звичний порядок дня. Не засиджуйтеся до ранку за переглядами фільмів, тому що хороший сон — запорука здоров'я. Як зазвичай, прокидайтеся по дзвінку будильника, прийміть душ, поснідайте, почитайте новини та інше. Навіть, якщо у вас мало справ, стратегія "поведінкової активації" забезпечить вам зайнятість і відверне від претензій один до одного.

Розплануйте тиждень

Можна скласти розклад на тиждень, додавши в нього трохи різноманітності. Наприклад, влаштуйте на вихідних для другої половинки сюрприз і зробіть романтичну вечерю, а можна вечірку для двох з коктейлями або "битву" в настільних іграх. Можна ще зайнятися перестановкою в квартирі або зробити генеральне прибирання ( але при цих варіантах, щоб не посваритися, важливо правильно розподілити обов'язки).

Вчіться новому

Використовуйте період карантину, щоб навчитися чомусь новому. Наприклад, вивченням іноземної мови, яку ви постійно відкладали на "потім". Або ж освойте нове хобі, яке принесе вам масу нових позитивних емоцій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як правильно дотримуватися самоізоляції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!