Головна Новини Дозвілля психологія Що розкажуть про нас слова-паразити і як від них позбутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Що розкажуть про нас слова-паразити і як від них позбутися

Слова-паразити заважають говорити чітко і зрозуміло

1 квітня 2020, 14:50 comments3046
Поділіться публікацією:
Що розкажуть про нас слова-паразити і як від них позбутися

Напевно, у кожної людини є "нав'язливі" слівця, від яких вона бажає скоріше позбутися. Слова-паразити не тільки псують мову і роблять її "бідною", але ще можуть багато розповісти про наш характер і недоліки.

"Просто" — залежність

Частіше за все слово "просто" вставляють в розмову люди, які залежать від чужої думки і постійно хочуть за щось виправдатися перед слухачами. Вони пояснюють ситуацію, що ось "просто" хотіли щось зробити, але не вийшло і так далі. Такі люди почувають себе за щось винуватими перед співрозмовниками.

"Коротше" — нервозність

Слово-паразит, властиве людям з підвищеною нервозністю і метушливістю. Людина намагається розповісти щось швидко і багато, але у неї не виходить через те, що язик не встигає за роботою мозку.

"Дивись" — нетерплячість

Люди, які в своїй промові часто вживають слово "дивись" намагаються донести до співрозмовника свою думку у всіх деталях, акцентуючи його увагу саме цим словом-паразитом. Також люди його використовують його, щоб утримати увагу своїх слухачів.

"До речі" — зніяковілість

Таке "нав'язливе" слівце говорить про збентеження людини. Вона не любить активно брати участь у бесіді, а коли намагається щось сказати, використовує саме це слово. Людина боїться, що її думку не поділять інші учасники розмови або вона буде не в тему, а "до речі" вживає, щоб продовжити чиюсь думку.

"Типу" — незрілість

Частіше це слово-паразит використовують підлітки, які намагаються донести до людей певну думку, але через поганий словниковий запас або відсутність досвіду, не знають, як правильно це зробити.

Якщо у вас є слова-паразити, які заважають вам спілкуватися, тоді спробуйте від них позбутися, хоч це і не просто. В першу чергу, станьте перед дзеркалом і раз 100 вимовіть ваше "нав'язливе" слово вголос. Воно вам швидко набридне і підсвідомо ви станете рідше використовувати його в розмові.

Також не поспішайте при розмові зі співрозмовником. Не бійтеся робити паузи, адже частіше вони заповнюються словами-паразитами. Будуйте своє речення правильно, без поспіху.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які звички видають наші психологічні слабкості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!