Три способи, які допоможуть зняти стрес в домашніх умовах

Стрес негативно впливає на багато сторін людського життя

Сучасний ритм життя часто призводить до стресу і нервового напруження, з якими дуже важко справлятися. Рано чи пізно такий стан шкодить здоров'ю і забирає всі сили. Щоб цього не сталося, потрібно навчитися контролювати стрес і знімати його в домашніх умовах. Але як це правильно зробити?

Спорт

Це найбільш ефективна відповідь на питання "як позбутися стресу?". Активні фізичні навантаження допомагають зняти напругу, розслабитися, змістити акценти з розумової діяльності на фізичну. Але не перестарайтеся з першого разу, інакше надовго пропаде бажання займатися спортом. Почніть з швидких піших прогулянок, поїздок на велосипеді і басейну. Потім можна підключити "важку артилерію" - біг.

Масаж

Непросто знайти час для повноцінного масажу. Але хоча б 101-15 хвилин самомасажу теж допоможуть позбутися від стресу. Використовуйте всі 4 техніки, щоб повернути нормальний настрій: погладжування, натискання, поплескування, пощипування. Незабаром ви зрозумієте, які рухи допомагають вашому тілу розслабитися, а "важким" думкам покинути голову в кожному конкретному випадку.

Крик

Як впоратися зі стресом, коли взагалі немає часу на спорт або масаж? Покричати! Можна і в подушку, щоб не чули оточуючі. Можна у ванній, під шум води. Саме це самий простий і ефективний спосіб так званої "первинної терапії", який допомагав повернути стан спокою Стіву Джобсу, Джонну Леннону та іншим знаменитостям. А для профілактики це можна робити кілька разів на тиждень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як зберегти рівновагу під тиском стресу.