Головна Новини Дозвілля психологія П'ять питань, які чоловік боїться задати сам собі
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять питань, які чоловік боїться задати сам собі

Чоловік може уникати цих питань, але вони постійно будуть переслідувати його

14 травня 2020, 14:51 comments3988
Поділіться публікацією:
П'ять питань, які чоловік боїться задати сам собі

Чоловіки схильні не озиратися по сторонах на своєму життєвому шляху. Багато хто з них побоюються, що самоаналіз може відвернути від досягнення головної мети, а може навіть призведе до невдачі або повної відмови від мрії. Але час від часу потрібно вміти ставити незручні запитання. Навіть самому собі. Це буває вкрай складно, але, як правило, той, хто наважився на це, винагороджується за свою рішучість. Сьогодні ми поговоримо з тобою про питання, які чоловік боїться собі задати.

Чому я не доводжу справи до кінця?

Сам факт, що чоловік регулярно відкладає справи, — ознака сильної невпевненості. Він вважає, що у нього це не вийде, або вийде погано. Визнати це дуже складно. Хоча є ще третій варіант — йому ця справа не подобається. Але тоді навіщо було починати?

Я потакаю своїм слабкостям?

Ніхто не замислюється про те, як виникають звички. Неважливо, шкідливі або корисні. З часом здається, що вони стали обов'язковою частиною життя: викурити сигарету або заїсти печаль тортиком. На жаль, більшість слабкостей — спроба заглушити невпевненість і неврози. Для вирішення проблем на такі слабкості варто звернути увагу в першу чергу.

Навіщо я тримаюся за те, що пора залишити позаду?

Є люди, які не можуть і дня прожити без того, щоб не пригадати помилки і давні образи кому-небудь. Це простий спосіб зняти з себе відповідальність. "Не я такий, життя таке". Знайоме? Триматися за те, що було, — значить втрачати можливості зараз.

Я собі подобаюся?

Один раз відповісти на це питання просто, але ефект дає тільки регулярність. Легко подобатися собі в костюмі і при краватці. Важче робити це, дивлячись на свої недоліки. Справа в тому, що недоліки — це теж ти. Всі твої звички, принципи, ідеї. Так навіщо це заперечувати?

Що я зробив сьогодні для спрощення свого життя?

Ми боїмося цього питання, тому що найчастіше відповідь — "нічого". Рутина, в якій повторюється нудний сценарій, заважає отримувати задоволення від життя. Адже щастя полягає в деталях, які високо цінуються. Потрібно просто додати їх в розклад.

Ти зможеш багато чого досягти, якщо насмілишся задати собі ці питання і відповісти на них. Також видання "Коментарі" розповість, як зберегти холоднокровність в стресовій ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!