Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Крем-суп є не тільки популярною стравою, він має і особливі поживні властивості: підходить для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, для дієтичного та дитячого харчування.
Зробити смачний крем-суп легко: головне — знати основні принципи приготування і обзавестися надійним блендером.
Перший принцип: вибираємо базу
Крем-суп можна приготувати майже з будь-яких овочів, грибів і бобових, але всі вони вимагають різного підходу. Томати, морква або лісові гриби майже не потребують спеціях, а цвітну капусту або цукіні краще чимось "оживити" — додати яскраві приправи, такі як каррі, сир, смажений бекон.
Другий принцип: процес готування
Вибраний продукт зваріть до м'якості в невеликій кількості води або бульйону і збийте блендером до однорідної консистенції. Не забудьте додати до основного продукту ароматні овочі — цибулю, часник, порей, корінь петрушки. Якщо у вас стаціонарний блендер, краще перемолоти суп дуже маленькими порціями — інакше гаряча рідина буде вихлюпуватися через край.
Якщо хочете підсилити смак супу, обсмажте або запечіть овочі до золотистої скоринки, перед тим як зварити.
Третій принцип: потрібна консистенція
Ніжне гомогенне пюре без додаткових добавок виходить хіба що з картоплі, гарбуза і деяких бобових. Суп з інших овочів потрібно додатково загустіти. Зазвичай для цього використовують ру, крохмаль, рис або...картоплю та бобові.
Четвертий принцип: додаємо вершки
Це необов'язковий пункт, але якщо хочете зробити суп "вершковим", то додайте 1-2 ст. л. вершків на кожну порцію супу-пюре. Замість вершків можна додати молоко (його краще взяти побільше) або сметану.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як виправити пересолений суп.
Новини партнерів
Новини