Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У понеділок, 24 лютого, українці почали святкувати Масляну — слов'янське свято, яке символізує проводи зими. Як правило, гуляння тривають весь тиждень і головним символом свята є млинці. Як зробити незвичайні ажурні млинці, щоб порадувати своїх близьких?
Мереживні млинці готуються дуже легко і швидко, а головне з того ж тіста, щоб і інші види млинців. Але особливу увагу варто приділити їх випіканню, адже для малюнка потрібен кондитерський мішок або одноразовий пластиковий мішечок.
Отже, в першу чергу, потрібно зробити тісто (за улюбленим рецептом), але чим рідша буде його консистенція, тим млинці вийдуть тонкіші. Слідкуйте за тим, щоб в тесті не було грудочок, а якщо воно занадто густе — розбавте водою. Коли тісто буде готове, дайте йому настоятися 20 хвилин. Потім налийте його в кондитерський мішок з маленьким отвором (1-2 мм), щоб зручно було малювати.
Візьміть сковороду, змастіть її рослинним маслом і починайте швидко малювати мережива (або все, що забажає душа). Важливо не пересушити млинці, тому відразу, коли вони зарум'янилися, за допомогою лопатки їх перевертайте. Поверхню млинчиків в гарячому вигляді змастіть маслом. Приємного апетиту і гарного свята!
Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як приготувати різнокольорові млинці без барвників.
Новини партнерів
Новини