Як правильно посмажити стейк: поради холостяку

Секрет досить простий - правильно використовувати спеції і вчасно перевертати

Пельмені, мівіна і сосиски - це звична вечеря для багатьох холостяків. Але якщо ви хочете опинитися в рядах тих чоловіків, які здатні самі приготувати собі смачну і корисну їжу, то ми з радістю поділимося з вами деякими хорошими рецептами. Сьогодні поговоримо про те, як підсмажити соковитий стейк.

Коли готуєш соковитий стейк, дуже важливо приготувати заздалегідь всі необхідні інгредієнти. Тобі знадобиться розмарин, м'ята і часник, які слід помити. Шматок м'яса також слід прополоскати під проточною водою і обсушити паперовими рушниками.

На сковорідку треба вилити олію, покласти гілку розмарину, м'яту і часник. Все це повинно бути на сильному вогні. Сковороду краще взяти з високими краями, оскільки під час обсмажування яловичини буде дуже багато бризк. Потримати розмарин і м'яту в розпеченому маслі деякий час, а потім прибрати зі сковороди з допомогою виделки або ложки. Вони зіграли свою роль, наситивши масло ароматами. Часник же слід перевернути на іншу сторону. У гаряче масло відправити шматок яловичини. Тут увага! На даному етапі ні солити, не перчити м'ясо не потрібно, таким чином буде збережено його соковитість і ніжність. Обсмажити близько 2-3 хвилин з одного боку. Потім акуратно перевернути шматок на іншу сторону і залишити на пару хвилин при сильному вогні. Майте на увазі, що довше м'ясо обсмажується на сковороді, тим жорсткіше воно буде в кінцевому рахунку.

Викласти готовий стейк на тарілку. Постарайтеся, щоб тарілка не була занадто холодною. За допомогою чайної ложки покласти на стейк розм'якшене вершкове масло. Посолити і поперчити за смаком. Перець краще використовувати чорний грубого помелу, або чорний перець горошком потовкти в ступці, він ідеально підходить до стейку.

Накрити тарілку зі стейком глибокою чашкою або кришкою для мікрохвильовки. Дати стейку "відпочити" хвилин десять. Подавати стейк можна з зеленню і овочами, а також з різними соусами на свій смак.

Залишається побажати приємного апетиту. Також видання "Коментарі" розповість, як власними руками приготувати мартіні.