Домашні цукерки із сухофруктів: покроковий рецепт

Корисні цукерки не завадять в раціоні

Цукерки з сухофруктів, на відміну від звичайних покупних солодощів, не просто нешкідливі, але навіть і корисні для нашого організму, особливо в період, коли ми позбавлені або обмежені в отриманні вітамінів.

Для приготування цукерок вам потрібно: 200-250 г кураги, родзинок, чорносливу або інших сухофруктів (за смаком). Візьміть 200 г мигдальних або волоських горіхів і 2 столові ложки рідкого меду. Також вам знадобиться 40 г какао-порошку і кокосової стружки.

Спосіб приготування:

- Замочіть сухофрукти в окропі на 20 хвилин, а насіння і горіхи подрібніть.

- Позбавте інгредієнти страви від зайвої рідини, а потім подрібніть їх через м'ясорубку або блендер. Далі розмішайте отриману суміш у посуді для приготування, потроху додаючи рідкий мед;

- Змочіть руки у воді і потім сформуйте з утвореної густої, однорідної маси круглі цукерки. Розділіть отримані кулінарні вироби порівну. Потім одну половину кульок посипте кокосовою стружкою, а іншу - порошком какао.

- Красиво викладіть цукерки із сухофруктів і горіхів на блюдо (можна в шаховому порядку — спочатку біла кулька потім коричнева) і помістіть в холодильник на кілька годин. Приємного апетиту!

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати латте в домашніх умовах.