Рубрики
МЕНЮ
Виолетта Комаровская
Якщо запаслися гречкою на час карантину, але їсти кашу кожен день вже не в змозі, ми розповімо як урізноманітнити карантинне меню. Далі 5 простих, швидких, недорогих, а головне, смачних рецептів з гречки.
Гречані котлети
Для гречаних котлет нам знадобиться гречана каша (3 склянки), картопля (5-6 штук), вода, сіль, перець і рослинне масло. Гречку попередньо потрібно відварити, а картоплю очистити і натерти на дрібній тертці. Все змішати, посолити, поперчити і додати води, щоб вийшла в'язка маса. Формуємо з неї котлети і гарненько обсмажуємо з двох сторін. А потім все разом тушкуємо ще 5-10 хвилин на повільному вогні. Гречані котлети готові.
Гречаники
По суті — ті ж котлети, але рецепт більш складний і з додаванням м'яса. Відварену і охолоджену заздалегідь гречку (150 г) слід змішати з м'ясним фаршем (600 г), яйцями (2 шт), сіллю, перцем і однією цибулиною. Далі необхідно сформувати котлетки, обваляти їх у борошні і обсмажити до золотистої скоринки. Паралельно обсмажуємо ще одну цибулину кільцями на рослинному маслі. А також змішуємо в мисці томатну пасту (2 ст.л.), сметану (3 ст.л.) і склянку холодної води. Потім гречаники слід перекласти в глибоку сковороду, посипати цибулею, залити сметанно-томатною сумішшю і тушкувати ще 25-30 хвилин.
Оладки з гречки
Проста і бюджетна страва, яка припаде до смаку і не забере багато часу. Все, що нам знадобиться — 100 г гречаної каші, одне яйце, 30 г сметани, пучок кропу і петрушки, сіль, перець і рослинне масло для смаження. Відварену холодну гречку потрібно змішати із заздалегідь приготовленою сумішшю: до збитого яйця необхідно додати сметану і сіль, і перемішати. Додати до отриманої маси нарізану зелень. Оладки обсмажити на невеликому вогні з двох сторін. Їсти гарячими — так смачніше.
Гречана запіканка
Тут доведеться трохи заморочитись. Гречку (150 г) потрібно попередньо відварити. Половину каші кладемо на дно форми для випікання, змастивши її перед цим вершковим маслом. Зверху накриваємо тертим сиром. Наступний шар — кріп і цибуля. Далі знову шар гречки, що залишилась. Все це поливаємо сумішшю збитих яєць (2 шт) з молоком (100 мл) і викладаємо зверху ще один шар сиру. Сіль і перець додаємо за смаком. Запікаємо в духовці до готовності.
Гречана піца
Звучить складно, а готується дуже просто. До відвареної гречки (100 г) додаємо сире яйце. Туди ж кидаємо сіль перець, а також 30 г тертого твердого сиру. Перемішуємо і кладемо на дно сковорідки, попередньо накривши його пергаментом так, щоб він трохи виступав за краї. Накриваємо кришкою і готуємо близько 10 хвилин, щоб маса ущільнилася. Змішуємо 2 ст.л. сметани і роздавлений зубчик часнику і цією сумішшю змащуємо нашу основу. Викладаємо зверху помідор і ще 30 г тертого сиру. Залишилося накрити кришкою, поставити на вогонь і почекати поки сир розплавиться. Смачного!
Читайте також, як можна схуднути за допомогою страв з картоплі.
Новини партнерів
Новини