Головна Новини Дозвілля рецепти Як приготувати смачну піцу в домашніх умовах
commentss НОВИНИ Всі новини

Як приготувати смачну піцу в домашніх умовах

Піца – одна з найпопулярніших страв світу

24 березня 2020, 16:20 comments4163
Поділіться публікацією:
Як приготувати смачну піцу в домашніх умовах

Смачною і соковитою піцою можна поласувати не тільки в ресторанах, але і вдома. Для цього вам не знадобиться набір якихось екзотичних і дорогих продуктів, адже начинка для страви може бути різною. Але все ж є кілька секретів приготування, які важливо знати.

Тісто для піци

Класичне тісто готується на дріжджах. Цей спосіб займає досить багато часу, але результат того вартий – тісто виходить пишним, з хрусткою скоринкою, добре тримає форму. Якщо залишити дріжджове тісто для піци в холодильнику на ніч, воно стане дуже слухняним, і його можна буде розкачати дуже тонко.

Для тіста вам знадобиться: 1 кг борошна,1 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру,  сухі дріжджі (2 пакетики) і 650 мл теплої води.

Спосіб приготування: Борошно і сіль просіяти на стіл. Дріжджі і цукор розчиніть у воді, залиште на кілька хвилин і поступово влийте в борошно, акуратно замішуючи його ложкою. Коли тісто стане щільним, вимісіть його руками, складаючи і розтягуючи, поки воно не стане гладким і перестане липнути.

Потім скачайте тісто в кулю, посипте борошном, накрийте рушником і залиште на 15-20 хвилин. Далі розкачайте тісто, формуючи пласт за розміром дека або форми, в якій ви будете випікати піцу. Змастіть тісто томатним соусом, викладіть начинку і випікайте 10-20 хвилин на максимальній температурі (250-270°С).

Начинка для піци

Складно знайти продукт, який би не підійшов як наповнення для піци. Піца може бути з м'ясом, з рибою, морепродуктами, яйцями, з різними сортами сиру, з овочами, грибами, зеленню, картоплею, фруктами і ягодами, з сиром, з шоколадом – з чим завгодно. Серед цього розмаїття виділяються класичні рецепти піци, які виявилися найбільш вдалими. Якщо ви не схильні до експериментів, вибирайте перевірений рецепт, не помилитеся.

Сама проста і популярна у світі піца – Маргарита. В її начинці всього три інгредієнта по кольорах італійського прапора: помідори, зелений базилік і моцарелла.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як вдома приготувати латте.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!