Головна Новини Дозвілля рецепти Кулінарні помилки, які здатні зіпсувати страву
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулінарні помилки, які здатні зіпсувати страву

Від цих кулінарних помилок не застрахований ніхто

7 квітня 2020, 11:50 comments1649
Поділіться публікацією:
Кулінарні помилки, які здатні зіпсувати страву

Кожна сучасна господиня під час приготування страв використовують свої хитрощі і секрети, щоб заощадити час і зробити їжу смачнішою. Але від помилок на кухні ніхто не застрахований. Яких порад варто дотримуватися, щоб не зіпсувати обід?

Сильний вогонь

На приготування кожної страви відводиться певний час. Але заощадити його або прискорити процес за рахунок сильного вогню — погана ідея. Якщо страва має готуватися годину-півтора на середньому вогні, то варто запастися терпінням. Якщо ігнорувати ці правила, тоді навряд чи вийде зберегти смак, приємний аромат і корисні речовини всіх продуктів.

Не перевертайте занадто часто

Смажити м'ясо або рибу на сковорідці потрібно згідно з рецептом, в середньому одна сторона смажиться 3-5 хвилин, після чого її перевертають. Дотримуйтесь цих правил і не перевертайте їжу занадто часто. Але важливо стежити за тим, щоб страва не підгоріла. Перевірити, чи підсмажилася одна сторона можна за допомогою лопатки.

Неправильно подрібнена цибуля

Цибуля є одним з важливих інгредієнтів багатьох страв. Але її варто додавати одразу після подрібнення. Якщо цибулю дрібно нашаткувати і залишити на столі, то через пару хвилин вона придбає гіркуватий смак, а це може зіпсувати страву.

Картопляне пюре в блендері

Цей кухонний прилад сильно полегшує життя сучасної господині, але використовувати його потрібно за призначенням. У блендері можна приготувати смузі, коктейлі, пюре, але тільки не картопляне. Якщо ви хочете, щоб страва вийшла повітряною та ніжною, тоді постарайтеся не переварити картоплю і розімніть її ручної м'ялкою. Якщо збити її в блендері, тоді пюре стане липким і клейким.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі на кухні використовуються неправильно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!