IKEA поділилася рецептом своїх знаменитих фрикадельок

Тепер всі охочі зможуть приготувати улюблені фрикадельки на карантині

Шведська компанія-виробник меблів для дому IKEA поділилася рецептом своїх знаменитих фірмових фрикадельок, які подає у своїх оффлайн-магазинах, які зараз закриті на карантин через розповсюдження пандемії коронавіруса Covid-19. Про це повідомили на офіційному сайті компанії IKEA.

Для приготування фрикадельок змішайте 500 г яловичого фаршу і 250 г свинячого фаршу, додайте дрібно порізану цибулину, товчений зубчик часнику, 100 г панірувальних сухарів, яйце і перемішайте. Після додайте молоко, посоліть і поперчіть за смаком.

Потім скачайте суміш в маленькі кульки в тарілці, накрийте і поставте в холодильник на 2 години. Потім обсмажте з усіх боків на сковорідці на середньому вогні, викладіть на деко, накрийте і поставте в духовку на 180°C на 30 хвилин.

Для приготування вершкового соусу розтопіть на сковороді 40 г вершкового масла, додайте 40 г борошна і розмішуйте кілька хвилин. Потім додайте по 150 мл овочевого і яловичого бульйонів, продовжуючи помішувати. Потім додайте 150 мл вершків 30%-50%, додайте 2 чайні ложки соєвого соусу і чайну ложку діжонської гірчиці.

Подавати рекомендують з картопляним пюре або відварною картоплею.

Як повідомляв портал "Коментарі", помер творець "Тома і Джері" та "Моряка Попая" — аніматор Джин Дейч.