Головна Новини Дозвілля рецепти Що приготувати зі звичайної моркви: три рецепти
commentss НОВИНИ Всі новини

Що приготувати зі звичайної моркви: три рецепти

У моркві міститься багато вітамінів і корисних речовин

29 квітня 2020, 14:30 comments2285
Поділіться публікацією:
Що приготувати зі звичайної моркви: три рецепти

Морква володіє цілим рядом корисних властивостей для організму, тому частіше включайте її в свій раціон. Завдяки своєму вітамінному складу цей оранжевий овоч позитивно впливає на зір, покращує стан шкіри і волосся, а також допомагає очистити організм від токсинів. Що ж смачного і незвичайного приготувати з моркви?

Морква з апельсином та імбиром

Цікавий смак цієї страви по достоїнству оцінять гурмани, яким подобається все вишукане і складносурядне. Для приготування вам знадобиться: морква — 450 г, оливкова олія — 2 ст. л., сіль за смаком, чорний мелений перець за смаком, подрібнений імбир — 1 ст. л., апельсиновий сік — 1/3 чашки, лимонний сік — 1 ч. л., рубана петрушка за смаком.

Спосіб приготування:

Змішайте всі інгредієнти (крім лимонного соку) і викладіть на дно каструлі. Доведіть до кипіння, помішуючи. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і продовжуйте кип'ятити на повільному вогні 10-20 хвилин. Зніміть кришку, випаруйте рідину, що залишилася, а потім додайте лимонний сік. Приправте страву за смаком.

Теплий салат з моркви

Підготуйте наступні інгредієнти: морква — 800 г, насіння фенхелю — 2 ст. л., цибуля-шалот — 1 шт. олія оливкова — 4 ст. л., апельсиновий сік — 2 ст. л., петрушка, сіль-перець.

Спосіб приготування:

Моркву очистити і нарізати паличками. Цибулю-шалот також очистити і нарізати дрібними кубиками. Викласти моркву і цибулю в миску, додати 2 ложки оливкової олії і насіння фенхелю. Перемішати і викласти на деко. Запікати в попередньо розігрітій до 180 С духовці близько 35 хвилин, перемішавши в середині готування.

У невеликій ємності змішати олію, сік, дрібно нарізану петрушку, сіль і перець. Коли морква трохи охолоне, полийте її приготовленою заправкою і подавайте на стіл.

Морквяні чіпси

Це відмінний варіант для перекусу. Вам знадобиться: морква — 2-3 шт., оливкова олія — 1/2 ч. л., морська сіль — 1/8 ч. л.

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. Помийте і почистіть моркву. Наріжте її тонкими скибочками по діагоналі. Покладіть скибочки моркви в миску і перемішайте з оливковою олією і сіллю. Викладіть моркву в один шар на деко, застелене папером для випікання. Випікайте від 15 до 20 хвилин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якими унікальними властивостями володіє морква.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!