Головна Новини Дозвілля рецепти Три десерти, які можна приготувати за 20 хвилин
commentss НОВИНИ Всі новини

Три десерти, які можна приготувати за 20 хвилин

Десерт - швидкий спосіб підняти собі настрій

5 травня 2020, 12:50 comments2645
Поділіться публікацією:
Три десерти, які можна приготувати за 20 хвилин

Після основної трапези часто хочеться порадувати себе чимось солоденьким. І для цього не обов'язково бігти в магазин, адже смачний десерт можна приготувати вдома, витративши мінімум свого часу.

Шоколадно-кавовий десерт

Для приготування цього десерту вам знадобляться: печиво (бісквітне) — 125 г, темний шоколад (можете взяти молочний) — 150 г 50 г (для подачі), вершкове масло — 80 г, маскарпоне (або вершковий сир) — 50 г (3 ст. л.), еспрессо — 1 чашка.

Бісквітне печиво подрібніть в крихту (якщо там будуть зустрічатися невеликі шматочки, нічого страшного). Наріжте кубиками вершкове масло. Розламайте шоколад і розтопіть його з вершковим маслом в мікрохвильовці або на водяній бані. Коли шоколад майже повністю розтане, додайте маскарпоне і добре розмішайте.

У склянку для подачі викладіть печиво, збризніть його кавою, потім викладіть шоколадний крем. Повторіть шар печива з кавою, потім шоколад, а потім знову печиво. Ви можете зробити стільки шарів, скільки захочете, але слід закінчити шаром печива з кавою. Надішліть десерт в холодильник на три години перед подачею. Прикрасьте тертим шоколадом.

Сирний десерт з бананом і мигдалем

Підготуйте наступні продукти: творог— 1 і 1/2 чашки, мед (рідкий) — 1 ст. л., кокосова стружка (солодка) — 2 ст. л., шоколадна стружка — 1 ст. л., банан (середній) — 1 шт., мигдаль (або інші горіхи) — кілька штук.

Наріжте банан. Крупно порубаєте мигдаль. Змішайте банан з сиром до однорідної пухкої маси в блендері. Додайте мед, шоколадну стружку і добре перемішайте. Викладіть в келих. Прикрасьте кокосовою стружкою і горіхами. Охолодіть в холодильнику хвилин 10 і можете подавати.

Морквяні кульки

Для приготування десерту візьміть: моркву — 1 шт., вівсяні пластівці — 2/3 ст., арахісову пасту — 1/2 ст., родзинки — 3 ст. л., ванільний екстракт — 1/4 ч. л., дрібку меленої кориці, імбиру і мускатного горіха, кокосовий горіх тертий— 3 ст. л.

Моркву очистіть і натріть на тертці. У мисці змішайте моркву з родзинками, вівсяними пластівцями і арахісовою пастою, додайте всі спеції і ретельно перемішайте. Скачайте отриману суміш руками в невеликі кульки і обваляйте в тертому кокосі. Зберігайте готові кульки в холодильнику.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які смачні страви можна приготувати з моркви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!