Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Після основної трапези часто хочеться порадувати себе чимось солоденьким. І для цього не обов'язково бігти в магазин, адже смачний десерт можна приготувати вдома, витративши мінімум свого часу.
Шоколадно-кавовий десерт
Для приготування цього десерту вам знадобляться: печиво (бісквітне) — 125 г, темний шоколад (можете взяти молочний) — 150 г 50 г (для подачі), вершкове масло — 80 г, маскарпоне (або вершковий сир) — 50 г (3 ст. л.), еспрессо — 1 чашка.
Бісквітне печиво подрібніть в крихту (якщо там будуть зустрічатися невеликі шматочки, нічого страшного). Наріжте кубиками вершкове масло. Розламайте шоколад і розтопіть його з вершковим маслом в мікрохвильовці або на водяній бані. Коли шоколад майже повністю розтане, додайте маскарпоне і добре розмішайте.
У склянку для подачі викладіть печиво, збризніть його кавою, потім викладіть шоколадний крем. Повторіть шар печива з кавою, потім шоколад, а потім знову печиво. Ви можете зробити стільки шарів, скільки захочете, але слід закінчити шаром печива з кавою. Надішліть десерт в холодильник на три години перед подачею. Прикрасьте тертим шоколадом.
Сирний десерт з бананом і мигдалем
Підготуйте наступні продукти: творог— 1 і 1/2 чашки, мед (рідкий) — 1 ст. л., кокосова стружка (солодка) — 2 ст. л., шоколадна стружка — 1 ст. л., банан (середній) — 1 шт., мигдаль (або інші горіхи) — кілька штук.
Наріжте банан. Крупно порубаєте мигдаль. Змішайте банан з сиром до однорідної пухкої маси в блендері. Додайте мед, шоколадну стружку і добре перемішайте. Викладіть в келих. Прикрасьте кокосовою стружкою і горіхами. Охолодіть в холодильнику хвилин 10 і можете подавати.
Морквяні кульки
Для приготування десерту візьміть: моркву — 1 шт., вівсяні пластівці — 2/3 ст., арахісову пасту — 1/2 ст., родзинки — 3 ст. л., ванільний екстракт — 1/4 ч. л., дрібку меленої кориці, імбиру і мускатного горіха, кокосовий горіх тертий— 3 ст. л.
Моркву очистіть і натріть на тертці. У мисці змішайте моркву з родзинками, вівсяними пластівцями і арахісовою пастою, додайте всі спеції і ретельно перемішайте. Скачайте отриману суміш руками в невеликі кульки і обваляйте в тертому кокосі. Зберігайте готові кульки в холодильнику.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які смачні страви можна приготувати з моркви.
Новини партнерів
Новини