Головна Новини Дозвілля відносини Психологи розповіли, як обрати ідеальний подарунок на Новий рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Психологи розповіли, як обрати ідеальний подарунок на Новий рік

Подарунок може як порадувати, так і засмутити людину

18 грудня 2019, 22:51 comments2405
Поділіться публікацією:
Психологи розповіли, як обрати ідеальний подарунок на Новий рік

По всьому світу вже давно розпочався передноворічний ажіотаж. Полиці магазинів ломляться від різноманітних прикрас, солодощів та подарунків, які оформлені в новорічному стилі. У той же час багато людей ламають голову, що ж подарувати друзям та рідним на Новий рік.

Психологи кажуть, що насправді, секрет ідеального подарунка простий. Потрібно всього лише дотримуватися кількох правил, щоб порадувати близьких. У той же час, невдало підібраний подарунок може створити зворотний ефект.

"Невдалий подарунок може викликати у людини, якій ви хочете зробити приємне, відчуття, що ви погано розумієте, що у вас мало з нею спільного", – зазначає професор психології з Університету Британської Колумбії в Канаді Елізабет Данн.

Секрет ідеального новорічного подарунка: ціна не головне

Багато хто вважає, що чим дорожчий подарунок, тим він краще. Насправді залежності між ціною та цінністю подарунка зовсім немає. Джефф Галак, Доцент кафедри маркетингу у Школі бізнесу Теппер в Університеті Карнегі Меллон, вважає, що після певного цінового порогу (очікуваного або заведеної традиції) ціна не впливає на задоволення від подарунка. Головне – щоб з душею.

Секрет ідеального новорічного подарунка: подарунок з перспективою

При виборі подарунка ми часто уявляємо, як зрадіє людина, коли буде його отримувати, у той же час, забуваємо про те, що подарунок повинен буде радувати ще хоч якийсь час. Наприклад, річна підписка на пакет платних телеканалів можливо не сильно порадує в момент вручення подарунка. Але якщо ваш друг або родич любить дивитися якісні програми, то такий подарунок буде цінних через час, коли людина буде отримувати від нього якусь користь.

Секрет ідеального новорічного подарунка: не потрібно бути надто оригінальним

Дуже часто при виборі подарунків ми намагаємося бути оригінальними. І дарма, кажуть психологи. Потрібно всього лише орієнтуватися на звичайні бажання того, кому ви збираєтеся його піднести. Навіть якщо ви подаруєте однакові подарунки кільком людям, але підберете подарунок від душі, з урахуванням бажань і потреб людини – це і буде той самий найкращий подарунок.

Секрет ідеального новорічного подарунка: спільні інтереси

Професор психології Елізабет Данн радить звертати увагу на інтереси людини, якій ви вибираєте подарунок. Особливо добре, якщо її інтереси і ваші збігаються.

"Люди добре знають, чого хотілося б їм самим. Якщо ваш знайомий розділяє з вами якесь захоплення, то варто вибрати йому подарунок саме з урахуванням цієї сфери. Швидше за все, те, що подобається вам, сподобається і йому", – каже Данн.

Ви можете подарувати квитки на майстер-клас або на концерт. Психологи кажуть, що враження – найкращий подарунок.

Секрет ідеального новорічного подарунка: запитайте

Найпростіший рада, яка напевно зробить ваш подарунок ідеальним – запитати. Так, саме запитати. Нехай це буде банально і не буде ефекту несподіванки, але ви зможете подарувати людині те, що їй точно сподобається.

Елізабет Данн зазначає, що найкращий подарунок – той, який хочуть отримати.

Секрет ідеального подарунка: чого не варто дарувати

Якщо ви не дуже близькі з людиною, якій хочете зробити подарунок, не варто вибирати особисті речі: одяг, косметику, парфумерію. Крім того, що ви можете помилитися з розміром, кольором і особистими уподобаннями, у людини може бути алергія на якийсь продукт чи матеріал. В такому разі, ваш подарунок не просто не сподобається, а ще й залишить не хороші спогади про вас.

Раніше "Коментарі" розповідали, як зробити ялинку із фруктів на Новий 2020 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!