Як розділити сімейні обов'язки по дому

Основні обов'язки чомусь лягають на плечі жінки

Питання розподілу сімейних обов'язків в будинку впирається в темпераменти і можливість піти на компроміс. Як подружжю домовитися?

Враховуючи той факт, що найчастіше розподіл домашньої роботи в сім'ї закінчується серйозними сварками і конфліктами, варто навчитися слухати один одного і знаходити в будь-якій ситуації компроміси. Необхідно влаштувати сімейну раду і з'ясувати, хто і чим би хотів займатись. Можливо, чоловік любить готувати і ця справа приносить йому задоволення, тому він захоче підміняти вас на кухні, а ось миття посуду для нього справжній кошмар.

Крім того, якщо один з домочадців сильно втомлюється на роботі, нехай бере на себе обов'язки, які не вимагають значних зусиль (перевірка домашнього завдання у дітей, вигулювання собаки). Подружжя повинно враховувати зайнятість на роботі, вміння та переваги кожного члена сім'ї. Побутові конфлікти – дуже поширення явище, іноді нерозуміння, постійні докори і претензії можуть довести до розлучення. Тому варто знайти правильний підхід у спілкуванні, не переходити на образи і при з'ясуванні відношен слід пам'ятати, що перед вами рідна і кохана людина.

Розподілити сімейні обов'язки можна способом чергування, для цього знадобитися графік, де буде вказано, хто і в який день повинен помити посуд, забрати дітей зі школи, помити підлогу і вигуляти собаку. Але можуть виникнути непередбачені обставини, тому графік повинен бути продуманий до дрібниць, щоб у будь-який момент його можна було підкоригувати. На вихідних можна влаштовувати генеральне прибирання і залучити всіх членів сім'ї, в тому числі і дітей. Спільна праця об'єднує і дозволяє швидше впоратися з домашніми справами.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які повсякденні звички допоможуть зміцнити відносини.