Головна Новини Дозвілля відносини Що робити, якщо чоловік не хоче дитину
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо чоловік не хоче дитину

Варто делікатно говорити з чоловіком на цю тему

3 лютого 2020, 16:10 comments3918
Поділіться публікацією:
Що робити, якщо чоловік не хоче дитину

Багато жінок мріють про велику та щасливу родину, і готові перевернути своє життя, щоб присвятити її вихованню дитини. І добре, коли це бажання обопільне і поява дитини на світ стає самим радісним в житті батьків. Але, бувають ситуації, коли чоловіки без особливих причин не погоджуються обзавестися потомством.

В першу чергу, жінці не варто панікувати і впадати у відчай. Відмова чоловіка від планування дітей не обов'язково має означати, що він сумнівається в почуттях до дружини, чи не любить її. За його небажанням може ховатися щось інше, більш глибоке: неприємний життєвий досвід або психологічна травма. Розглянемо найпоширеніші ситуації, чому чоловік не хоче бути батьком:

- Страх відповідальності. Деякі чоловіки починають відчувати страх, коли мова йде про планування дитини через те, що не хочуть брати на себе певні обов'язки. Вони не впевнені, що зможуть подавати правильний приклад, не впевнені у своїх силах і абсолютно не розуміють, як потрібно вести себе з дитиною.

- Не прийшов час. Від чоловіків часто можна почути відмовку, що ще рано заводити дітей, не прийшов слушний час. З одного боку, він начебто й не проти, але постійно намагається відтягувати цей процес. Чоловік не прагне змінювати свій ритм і спосіб життя, не прагне пізнати радість батьківства, прати пелюшки і проводити час з малюком, тому що в даний момент його все влаштовує і так.

- Треба "встати на ноги". Часто для чоловіків на першому місці стоїть матеріальне благополуччя і кар'єра. Не можна звинувачувати за це, адже він хоче спочатку добре заробляти, щоб сім'я нічого не потребувала. Але іноді чоловік ставить перед собою дуже високу планку і поява дитини відсувається на невизначений термін.

- Вже є дитина. Деякі чоловіки, у яких вже є досвід сімейного життя, більше не хочуть заводити дитину. Для них цілком достатньо мати одного спадкоємця, який продовжить його рід. В таких ситуаціях, чоловік насамперед, згадує всі труднощі і клопоти з першою дитиною, і не хоче повторно проходити через це.

- Стан здоров'я. Можливо, у чоловіка є проблеми зі здоров'ям, і він боїться в цьому зізнатися. Всі проблеми він приховує за "простим небажанням" мати дітей.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який вік визнаний самим ідеальним для батьківства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!