Правила сімейного життя, які давно не працюють

Правила взаємин в сім'ї поступово змінюються

Ми живемо в світі, який постійно розвивається, тому не варто дивуватися, коли норми і принципи, які колись закріпилися в суспільстві, починають з часом змінюватися. Це стосується і уявлень про щасливе сімейне життя.

Шлюб повинен бути офіційно зареєстрований

Якщо в 19 столітті спільне життя закоханих без офіційної реєстрації було чимось ганебним, то в 21 столітті все кардинально змінилося. Зараз люди не ганяються за штампом у паспорті і живуть разом без офіційного підтвердження. При цьому, обидва партнери задоволені таким розкладом, адже спочатку хочеться перевірити відносини на міцність.

Чоловік — годувальник, дружина — господиня

Мабуть, років 20 тому ніхто й подумати не міг про те, що чоловік буде йти в декрет, щоб дивитися за дитиною, а дружина - утримувати сім'ю. Але традиційний гендерний поділ праці поступово втрачає своє значення. Тепер жінки можуть заробляти більше чоловіків і досягати великих висот у кар'єрі. Сучасне подружжя прагне до партнерства: кожен робить те, що у нього краще виходить і зручно для родини у конкретний момент.

Потрібна повна концентрація на партнері і сім'ї

Раніше жінки повністю присвячували своє життя чоловікові, дітям і домашньому побуту. А в сучасних сім'ях партнери крім своїх обов'язків по дому можуть займатися і особистим саморозвитком. Це не виключає взаємну підтримку і допомогу, але зростаючий вплив установки "ніхто не зробить вас щасливими, крім вас самих" не міг не позначитися на сімейних стосунках.

Без дітей щастя неможливе

Традиційно вважалося, що головне завдання сім'ї — дітонародження. Дитина народжувався, тому що "так було треба", "тому що всі народжують після заміжжя", в якійсь мірі, діти стали основною метою шлюбу. Але в 21 столітті, перш ніж завести потомство, батьки орієнтуються на фінансове становище, кар'єру, і головне - бажання один одного. І якщо такого бажання не виникає, то подружжя може цілком бути щасливим.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як розділити сімейні обов'язки по дому.