Головна Новини Дозвілля відносини Як спілкуватися з важкою людиною, не використовуючи кулаків
commentss НОВИНИ Всі новини

Як спілкуватися з важкою людиною, не використовуючи кулаків

Під час розмови з важкою людиною намагайся досягти взаєморозуміння, а не здобути перемогу

18 березня 2020, 17:24 comments3929
Поділіться публікацією:
Як спілкуватися з важкою людиною, не використовуючи кулаків

Кожен хоч раз у житті зустрічався з важкою людиною, з якою нормальний діалог практично не можливий. Якщо це просто одиночна зустріч, то про неї можна просто забути. Але що якщо ця важка людина — ваш колега по роботі або член сім'ї? Для спілкування з такими людьми потрібно виробити особливу стратегію, про деякі принципи якої ми вам розповімо.

Постався з розумінням до особливостей сприйняття співрозмовника

У кожного своя мова і своя швидкість реагування. Почуту інформацію ми суб'єктивно сприймаємо, спираючись на наш досвід і особистісні особливості. Не бійся перепитувати. Дай час собі і співрозмовнику на "переварювання" інформації. Частіше говори займенник "я" замість "ти" (я відчуваю, я ображаюся, я злюся, я думаю).

Прояви повагу до співрозмовника

Ніхто не досконалий. У кожного є право на помилки. Це не повинно відсувати на другий план первинної поваги до співрозмовника. Пам'ятай, що ти теж не ідеальний, роби висновки і думай. А повага до тебе з боку опонента починається з поваги тебе до самого себе.

Налаштуйся на пошук рішення, а не на сварку

Коли назріває важка розмова з близькою людиною, скажи вголос або про себе: "Я починаю говорити для того, щоб залишитися в контакті, щоб бути з тобою, а не для того, щоб сваритися". Не забувай, що діалог відбувається для того, щоб знайти порозуміння, а не будь-якою ціною довести свою точку зору. При розмові з дитиною залишайся на рівні її очей, торкайся до тіла. В кінці складної розмови обов'язково скажи: "Я з тобою" або щось в цьому роді.

Тепер у тебе є всі шанси порозумітися з опонентом. Також видання "Коментарі" розповість про головні помилки чоловіків на першому побаченні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!